Skip to main content
  • 17.05.2024.

Split dobiva novi koncertni i klupski prostor, krajem ljeta se otvara “Porat”

Multifunkcionalna dvorana će revitalizirati zapušteni industrijski prostor na sjevernoj strani grada pod Marjanom.

Piše: 

Krajem ljeta, na splitskim Stinicama u bivšoj zgradi Dalmacijavina otvara se novi koncertni i klupski prostorPorat“. Multifunkcionalna dvorana će osim glazbenog programa moći ugostiti i kazališne predstave, sajmove, kao i drugi tip manifestacija.

Kako se u predstavljanju kluba navodi “ovaj jedinstveni multifunkcionalni prostor trebao bi postati jedno od središnjih mjesta za ljubitelje svih vrsta glazbe, ali i za raznolike kulturne i društvene događaje.” Iz kluba također otkrivaju da je prostor potpuno opremljen za sve vrste događaja “pružajući vrhunski zvuk, rasvjetu i modernu infrastrukturu“.

Otvorenje je zakazano krajem ljeta, točnije 31. kolovoza s open-air koncertom na velikom prostoru ispred samog kluba.

Revitalizacija zapuštenih, propalih prostora u nova kulturna središta je nešto o ćemu smo već pisali prije nekoliko godina, a Split i njegova okolica su upravo mjesto koje ima potencijala u tom kontekstu. Nadamo se da će se u budućnosti još više prostora na ovaj način revitalizirati diljem lijepe naše.

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.