Skip to main content
  • farfan
  • 26.01.2013.

Svjetski house groove na Farfanovom debi albumu

Riječanin Farfan s trenutnim prebivalištem u Stuttgartu, prije par mjeseci je izdao svoj prvi album za jedan od najvećih labela današnjice, talijanski Rebirth Records za koji između ostalog izdaje Pirupa, NUfrequency, Rennie Foster, Robytek i mnogi drugi.

Naslovna foto

farfan

25-godišnji Farfan počeo je kao i većina DJ-a, u lokalnim barovima i kafićima u Rijeci, no sve se promijenilo jedan dan kad je dobio poziv za nastup u Italiji, a potom i u Stuttgartu u Njemačkoj gdje živi protekle dvije godine.

Različiti ljudi, poznanstava i klubovi doveli su ga do osnivanja vlastite izdavačke kuće Underground Lovers Records. U međuvremenu je ostvario suradnju sa odličnim artistima kao što su Ciro Leone, Liam King, Primarie, Mindsoul i još mnogi drugi. Ipak kad je u pitanju produkcija protekla godina je ključna, jer je iznjedrila njegov prvi album "Nafaka" izdadan za poznati label Rebirth Records.

Album je naišao na odličan feedback, pa Farfan nastavlja s izdanjima na Loco Records, Chapeau Music, Unrivaled Music, Endemic Digital Inc. i drugim labelima, no trenutno je u središtu pozornosti nadolazeći EP imenom "She Is Too Sexy" s velikim remixevima poput Gregorythme, C.L.A.W.S i Jota A Ene na Rebirth Records.

"She Is Too Sexy" ujedno je i prvi singl skinut s albuma "Nafaka", a sadrži snažnu dozu deepa i klasičnog housea pomješanu sa senzibilnim melodijama. Izlazi 4.travnja za Rebirt pa ga u nastavku možete poslušati, a ako vam se svidi uskoro i kupiti.

{youtube}h87pDlWvCy4{/youtube}

Ipak Farfan  nije odlaskom iz Hrvatske zaboravio na svoju domovinu, štoviše u stalnom je kontaktu sa Amorom (Kiano, Higland Brothers Inc.), Below Bangkokom te Sergejem Snoozeom za kojeg je nadavno napravio remix, tj. za njegov label Home Made. Remiksirao je stvar talentiranog Darka Kusture kojeg Farfan smatra jednim od najboljih hrvatskih producenata.

Farfana koji većinu svog vremena provodi u studiju za sad je moguće slušati u Stuttgartu gdje svaki mjesec odvrti allnighter set, no sasvim je moguće da ćemo ga uskoro imati priliku čuti i vidjeti u nekom od domaćih klubova.

farfan ep

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2