Skip to main content
  • alt
  • 21.04.2015.

System Divine i Moby iznova zajedno

Sustavi i sistemi načinjeni su od mnogo malih fraktalnih komadića koji zbrojem svoga postojanja manifestiraju toliko više od same sume dijelova.

 
Iako mu na osobnoj piše David Rončević ti ga dragi naš vjerojatno poznaješ zakriljenog pod alias System Divine. Svoj sustav vrijednosti iza pulta uspostavlja usrdnim lobiranjem za beat, slobodu, ekspresiju i pozitivnu energiju.

alt

 
Nekada si mali i nekada sanjaš dok zatvoren u svoje misli slušaš Davida Bowiea, po kojem ti je rasplesana majčinska ljubav i dala ime, zatim Queen, Depeche Mode, Sandra Curcia, Deep Disha, Carla Coxa, stare mixeve Paul Van Dyka, Amora & Dariana… i onda nekada kada odrasteš snovi se i ostvare.
 
2004. je u džep spremio nagradu Croatian Rookie DJ natjecanja, zatim rasturio Silent Dj contest 2006. da bi ga 2014. boljeg, mudrijeg i iskusnijeg lansirala na bijeli pijesak Ibiških plaža kao predstavnika boja hrvatskog elektroničkog srca.

alt

 
Nije stranac ni iza pulteva masivnih šarki klupskih zvijeri poput Privilegea, Sankeysa, Café Mamba, Sandsa i festivalskih katarzi Amsterdam Dance Eventa na noći Hernana Cattanea & Nicka Warrena.
 
U njegovu kutu u odobrenje glavom kimaju Carl Cox, Laurent Garnier, John Digweed, Omid 16B, Pete Tong, Nick Warren, Slam i Paco Osuna, ali posebnu povezanost s našim Bowijevim imenjakom ima baš neobični astronaut elektronike Moby. Već na remixu svojih stvari s albuma “Destroyed” iz 2011. uvrstio  je i onaj koji je momak s božanstvima na ti načinio od njegove trake “The Low Hum”. Ovoga puta ono nisko i mumljajuće postaje sve ono što se penje u visine s remixom nove stvari.

alt

 
Radi se o traci imena “Everything That Rises” do koje sa svojom dušom od helija možeš ovdje. Spomenuta traka u rodni list ima upisan posljednji Mobyjev album “Innocents”

alt

 
Kako eventualno svaka ptica nađe svoje jato, letjela visoko ili nisko, čini se da u mladom riječkom DJ-u i producentu čući projektil svjetskog kalibra. Stoga slijedi putanju, poslušaj Davidov apel da budeš slobodan i vidimo se gore!
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2