Skip to main content
  • 27.11.2023.

Target Destroyed i Gamad – prvo Neurofunk izdanje osječkog Minimalista

Sandro Pataki, bolje poznat kao Minimalist je Drum and Bass DJ i producent iz Osijeka

Piše: 


Svoju karijeru započeo je 2018. godine a od tada je imao preko 50 klupskih nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji, ali i na festivalima Outlook, EXIT, Ferragosto Jam, Membrain i Reunited festival.

Iza sebe već ima i par izdanja na internacionalnim record labelima kao što su Deeper DNB i Intoxicated Thoughts iz Ujedinjenog Kraljevstva, DnB Database iz Češke, Banana Bass Music iz Njemačke…

Minimalist ovoga puta dolazi sa potpuno novim zvukom za UK/njemački label Modular Carnage Recordings. Mračni, energični Neurofunk popraćen izraženim bass linijama modernog zvuka s elementima sve popularnijeg 4×4 Drum and Bass ritma. Target Destroyed, u kojoj je ideja pronađena u ratnom serijalu igara Call of Duty, pruža mračni adrenalinski osjećaj ratišta dok je Gamad pronašla inspiraciju u Neurofunk dancefloor ritmovima s popularnim vokalima Setta iz popularne osječke grupe Krankšvester.

Minimalistov glavni cilj je ujediniti balkansku Drum and Bass scenu pa iz tog razloga pokreće projekt Koturaljke čija je misija promoviranje mladih i nepoznatih domaćih, ali i stranih DnB talenata, a to je trenutno i najbolji klupski Drum and Bass event u Hrvatskoj.

2019. godine na Ambasadoru osvaja nagradu publike za najboljeg Bass DJ-a. U petak nastupa na Endorphin festivalu u Boogaloou 1.12. gdje će protresti DNB Serotonin floor sa brojnim DJ-ima bass žanra kao što su DMT, FrenkyBoy, VRH, Olive Session, PenthouseDNB.

Još stigneš po povoljnije Grupne ulaznice 3+1 na Entrio!

Minimalist vas poziva na Endorphin festival u videu niže, pogledajte!

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2