Skip to main content
  • 11.03.2011.

The Chemical Brothers producirali soundtrack za film Hanna

Dobro nam znani elektronički duo The Chemical Brothers prihvatili su se novog izazova i skladali glazbu za soundtrack album filma 'Hanna'.

Piše: 

Naslovna foto

The Chemical Brothers


Album će biti moguće poslušati od 15. ožujka na iTunesu. Kemikalcima Tomu Rowlandsu i Edu Simonsu ovo je prvi put da su se okušali u skladanju i produciranju glazbe za film. Redatelj filma Joe Wright u svojim je prijašnjim filmovima uglavnom birao klasičnu glazbu, no za ovaj film odabrao je glasnu glazbu s puno bassa. S obzirom na glazbene kritike i da se ipak radi o trileru, Wrightu je logičan izbor bio udružiti se s Chemical Brothersima, a njima izazov glazbom dočarati stalno mijenjanje raspoloženja glavne protagonistice te okoline kroz koju Hanna putuje.
{youtube}uqs6QiTFtm8{/youtube}

U filmu se radi o djevojci koju je otac obučio za atentatoricu i koju hvata tajni agent. Glume Saoirse Ronan, koja je bila nominirana za Oscara, Eric Bana te dobitnica Oscara Cate Blanchett. Soundtrack će biti izdan isključivo putem iTunesa 15. ožujka, kao uvertira u film koji će se u kinima pojaviti 8. travnja.

Ako ste se zaželjeli koncerta The Chemical Brothers nama najbliži nastup imaju u Ljubljani 3. lipnja 2011.
{youtube}N-2vv4l03CI{/youtube}

"Hanna" tracklisting:
'Hanna's Theme'
'Escape 700'
'Chalice 1'
'The Devil Is in the Details'
'Map Sounds / Chalice 2'
'The Forest'
'Quayside Synthesis'
'The Sandman'
'Marissa Flashback'
'Bahnhof Rumble'
'The Devil Is in the Beats'
'Car Chase (Arp Worship)'
'Interrogation / Lonesome Subway / Grimm's House'
'Hanna vs. Marissa'
'Sun Collapse'
'Special Ops'
'Escape Wavefold'
'Isolated Howl'
'Container Park'
'Hanna's Theme (Vocal Version)'

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2