Skip to main content
  • alt
  • 26.09.2015.

Toxicovi memoari na Klubskoj!

Kada prođe određeni broj godina, kada doživiš toliko stvari o kojima nikad nisi ni sanjo i ostvariš snove koje jesi, vrijeme je za sintezu.

 
Tri deesetljeća rada na sceni, pogled na njen rast i bujanje iz prvih redova, neprospavane noći, gostovanja po svim važnim domaćim i regionalnim klubovima, 19, godina radijske karijere, oštar um i jezik, vođenje genijalno uspješnog Get High partyja i 20 00 ploča koje je prošlo kroz ruke… sve je ovo Igor Grgić aka Toxic.
 
Popričao je s tvojom Klubskom i pao je dogovor o sasvim novoj kolumni posvećenoj vinilkama i sjećanjima – zašto su kupljene, gdje, što su sve proputovale s njim, a ujedno ćete većinu njih moči i čuti upravo ovdje. Kao da zaranjaš u škrinju s blagom na dah. U našem najboljem intervjuu godine Toxic je napomenuo:

alt

 
“Ploče skupljam od samog početka bavljenja glazbom, no tijekom ovih 30 godina sam ih i većinu, nažalost, prodao. Od svih vrsta glazbe koje sam prezentirao u svojoj karijeri ostavio sam si rijetka originalna izdanja te one draže koje su me po nečemu vezale za određeni dio života  iako svaka ploča u tim policama ima svoju priču i sve podatke vezane uz pojedinu, još i danas pamtim kada sam ju i gdje kupio ili od koga kada i zašto dobio, koje godine je izdana, za koju etiketu, iz koje je zemlje, koji je to po redu singl pojedinog izvođača, tko je producent, pa i koji su glazbenici na kojoj svirali….
 
No, kako su se iste počele gomilati u stanu, a većinu vise nikad nakon nekoliko puštanja nisam ni svirao, odlučio sam malo po malo prodavati. Danas nemam zavidnu brojčanu kolekciju poput dosta mojih kolega  pa mi broj ne prelazi 1000 iako ih je sigurno kroz moje police u ovih 30-ak god prošlo 20-ak tisuća.
 
Koje ne bih nikad prodao? Hmmm, barem 50% od ovih što sam si ostavio, no jedno je sigurno – tridesetak ploča ide sa mnom u grob. Između ostalog i ploče s posvetama Afrike Bambaate i Egyptian Lovera. Prva i jedina koju definitivno nikad za nikakve novce ne bih prodao je originalno “Casablanca”  izdanje Donne Summer, “I Feel Love” u remiksu P. Cowleya u trajanju od 15 minuta i 45 sekundi iz 1983. no nju sam obećao ostaviti Slavinu Balenu ako umrem prije njega…”

alt

 
Prva ploča na koju ćemo baciti oko i uho biti će ona Jasona Jinxa feat. Paul Alexander naziva “Your First Time” na kojoj se smjestio originalni push mix i Jinxov pull remix. Priča o njoj stiže uskoro, a za malo ufuravanja u sve niti od kojih je istkana Toxicova persona skokni na intervju i enjoy!
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk