Skip to main content
  • Porter Robinson
  • 4.01.2013.

U 2013. pripazite na Portera Robinsona!

U raznoraznim chartovima prošle godine spominjalo se ime mladog DJ/producenta Portera Robinsona, no trendovi kod nas i vani uvelike se razlikuju, pa čisto sumnjamo da netko uistinu zna o kome se radi…

Piše: 

Naslovna foto

Porter Robinson

40. mjesto na DJ Mag Top 100 DJ-a, 24. mjesto na ljestvici 25 DJ-a koji vladaju svijetom, 7. mjesto na ljestvici najuspješnijih glazbenika ispod 21 godinu, 6. mjesto najuspješnijih DJ-a u SAD-u, …, samo su neke od situacija u kojima se spominje ime ove mlade DJ/producentske zvijezde iz SAD-a, a u ovoj godini vjerujemo da ćemo itekako čitati, ali i slušati što se događa s mladim Porterom Robinsonom.
{youtube}5LILChvqUo4{/youtube}

Počeo je producirati s 13 godina, a pod utjecajem jedne japanske video igrice Dance Dance Revolution. ‘Naučila me ritmu i što nešto čini plesnim. Puno joj dugujem.’, opisuje Porter kako je na nejga utjecala ta igrica. Njegov prvi singl Say My Name postigao je enromni uspjeh i dostigao 1 mjesto Beatportove ljestvice najboljih electro house stvari.

alt

Sada već prošle, 2012. godine odradio je turneju Europom, rasprodao brojne nastupe, te izdao muziku koju su uvelike puštali Tiesto, Skrillex, njegov mentor, te Dedmau5.

Jedna od najvećih EDM stvari prošle godine bio je njegov singl Language, a uvelike je dobio potporu i britanskog BBC Radio 1, pa su ga puštali i Annie Mac i Zane Lowe, te je snimio essential miks. I ova mu je stvar dostigla vrh Beatporta, te se prodala u 125 tisuća primjeraka.
{youtube}4_5blMi0ve4{/youtube}

Nedavno mu je izašao singl Easy koji je napravio sa svojim stalnim suradnikom Matom Zoom, a koji je, pogađate, također dostigao broj 1 na Beatportu. Porter radi i na albumu, za koji kaže da je napola gotov.

O ovom 20-ogodišnjaku ćemo, vjerujemo, čitati još puno toga, pogotovo ove godine, a i narednih koji slijede.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk