Skip to main content
  • 4.01.2013.

Nikola Fuchkar vs. Zdravko Čolić

Nikola Fuchkar, zagrebačka polovica domaćeg house producentskog dua „Nikola & Sasha“ uspješno je okončao proteklu godinu te nakratko ugasio samplere da bi vam ovim putem poželio sve najbolje u 2013. te predstavio novi singl.

Ovaj se perfekcionist u tehnici mixanja uz česta experimentiranja i inovacije zadnjih deset godina posvetio i produkciji house glazbe, te zajedno sa Sashom Morom pod nazivom projekta „Nikola & Sasha“ izdao više od 20 izdanja širom svijeta. Proteklu godinu je obilježila i suradnja sa svjetskim jazz-soul vokalistom Ronnie Canadom (Ronnie Canada&The American Drifters), a početak ove novi singl Nikola Fuchkar vs. Zdravko: Lutkica iz Trsta (Peglana noću, Peglana danju).

{youtube}llIs49lw_dw{/youtube}

Za one koje neznaju Nikola je jedan od hrvatskih DJ pionira house zvuka na ovim prostorima, nekadašnji vlasnik zagrebačke prodavaonice vinila i DJ opreme “120 bpm”, jedan od pokretača kultnog programa “Body `n` Soul” i jedan je od troje osnivača prvog urbanog magazina posvećenog underground dance kulturi "Subkulture" te između ostalog svojevremeni rezident kluba Jedinice. Nikola i dalje živi po principu da se ne želi uplitati u organizaciju partija i vezati svoje ime uz strane zvijezde koje nastupaju na tom partyu. Kaže da samo želi svirati i promovirati svoj “sound”, što još jednom dokazuje ovom obradom regionalnog hita Zdravka Čolića „Lutkica iz Trsta“. Što kažete?

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk