Skip to main content
  • cure
  • 4.01.2013.

Novogodišnje odluke u elektronskoj glazbi

Neke bi novogodišnje odluke i u elektronskoj glazbi trebalo ispoštovati i neke se greške ne bi trebale u ovoj godini ponavljati.

Naslovna foto

cure

Ulaznice – ne padamo više na festivalsku shemu Facebook obavijesti da su gotovo sve ulaznice prodane i da požurimo s kupnjom, jer ih je ostalo samo par. Da smo ih mislili na vrijeme kupiti, kupili bismo ih, a i znamo da ih ima sasvim dovoljno samo vi trebate popuniti kvote. Osim toga early bird ulaznice ili tzv. najmanji kontigent najjeftinijih ulaznica, uspije li ih tko kupiti od običnog puka?

sold out

Facebook i Twitter ratovi – bilo ih je poprilično u protekloj godini, neki su vas zabavljali, neki su zbog privlačenja pažnje na taj način na sebe svakako postali omraženi poput Deadmau5. Što se tiče domaće scene bilo je i na našoj sceni dosta Facebook prepucavanja, uvijek će biti onih koji će biti hrabri samo na Facebooku, i onih koji manje pričaju, a više rade. A nekima bi bilo dobro ukinuti Facebook, da nas svojim spamanjem i glupim statusima ne gnjave više, kad već nemaju prijatelje da im to iskreno kažu.  

crnjenje hardwela

Sync debata  – nikog nije briga ako netko na podiju ne mari zato što sluša nekoga tko je već ranije snimio set i samo pustio play, onaj kome je to važno sigurno neće slušati ni plesati na ritam tog DJ-a, a ako ste zabrinuti zbog djece i pogrešnih ideala, literature i glazbe ima sasvim dovoljno, svatko odabire ono što mu se sviđa. Na kraju nije sync promijenio elektronsku glazbu, novac je.

Old school vs new school – da starijima će uvijek 90-te i početak 2000-ih biti vrijeme kad se najbolje partijalo, no to ne znači da je sve danas lošije. Izbor je definitivno veći, prije smo mogli slušati samo ono što nam se serviralo, danas uz on-line video emisije poput Bolier Rooma možemo jako puno glazbenika pogledati i poslušati kad i ostatak svijeta.

vinili

Tehnologija – prestanite vjerovati samo u vinile, da i mi ih jako volimo,  volimo gledati i DJ-a koji dobro barata s njima, ali ako je tehnologija olakšala život veteranima poput Dave Clarka i Steve Rachmada i vama će.

DJ klanovi – iskreno bilo bi nam drago da prestanene s tim, ako već nastave postojati mi ne želimo slušati i znati ništa o njima. Otvorite um, ljubav prema glazbi, clubbingu i plesu nas čini jednakima.

dj mixa

DJi i publika – nismo došli da nam doslovno ispunjavate želje, ali ako publika na podiju na vašu glazbu ne pleše i klub se poprilično prazni, mijenjajte nešto, vaš posao je zabaviti nas dobrim zvukom i izmamiti nam osmjeh na lica.

Na kraju ako se ništa od navedenog i ne provede i dalje ćemo voljeti elektronsku glazbu.

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2