Skip to main content
  • 7.04.2024.

U Leipzigu bageri ruše “Distillery”, najstariji techno klub u Istočnoj Njemačkoj

Rušenjem “Distillerya” upravo umire više od 30 godina povijesti elektroničke glazbe

Piše: 

Naslovna foto

Foto Distillery FB

Klub je otvoren 1992., a na lokaciju u zgradi Kurt-Eisner-Straße, preselio se 1995. Zgrada se ruši kako bi se napravio prostor za novi stambeni projekt. Tim Distillery borio se protiv ovog prijedloga više od desetljeća.

No, čak i s lokalnim političarima na strani, klub nije uspio spriječiti rušenje. “Na kraju su investitori došli s toliko novca i političari nisu mogli reći ne”, rekla je Anne Petzold iz “Distillerya” za Resident Advisor .

Odluka je donesena jer se u Njemačkoj klubovi ne smatraju kulturnim institucijama

Instagram kanal @sndoflpzg objavio je post u kojem su prikazane fotografije i video snimci tek započetih radova rušenja.

Vlasnik stranice, koji je već dugi niz godina uključen u kulturnu scenu Leipziga i član je LiveKommbinat Leipzig eV, piše vidno dirnut: “Shvaćam da će ove slike nekome parati srca (oprostite zbog toga, osjećam se na isti način), ali želio sam barem imati ovaj povijesni, iako vrlo tužan i gorak trenutak, želimo ga uhvatiti za “#Clubculture potomstvo.”

U projekt MH7, nova buduća lokacija The Tille na Alte Messe, Leipzig, trenutno je planiran za djelomični početak rada krajem trećeg tromjesečja / početkom četvrtog tromjesečja 2024.

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2