Skip to main content
  • 7.04.2024.

Faithless – novi glazbeni i scenski povratak

Faithless obećavaju novu glazbu i “posebne” nastupe, objavom o povratku nakon smrti Maxi Jazza

Piše: 

Naslovna foto

Gravitycph.dk

Prošlo je skoro godinu i pol otkako je frontmen grupe Faithless – Maxi Jazz preminuo u 65. godini života. Sada je bend, koji čine preostali članovi Sister Bliss i Rollo Armstrong (brat pjevačice Dido), najavio povratak na pozornicu i novu glazbu.

Još u veljači izvijestili smo o planiranom povratku na pozornicu benda Faithless za nastup u kolovozu na ovogodišnjem Camp Bestival Shropshireu. Već su najavljeni novi koncerti. Sister Bliss i Rollo upravo su se obratili obožavateljima i javnosti osobnom porukom. Kako je grupa, koja je svojedobno nastala oko markantnog frontmana Maxija Jazza, objavila na svom Instagram profilu, daljnji nastupi uživo i nova glazba upotpunit će program i nastaviti priču o elektroničkoj kultnoj formaciji bez pjevača Maxija Jazza.

Nadolazeće svirke bit će “slavlje naše prošlosti, naših glazbenih ljubavi, samog čovjeka i, naravno, naše glazbene budućnosti”

Ljudima i dalje nedostaje Maxi Jazz svaki dan, ali u vremenu od pjevačeve smrti nikada nisam mogao prestati niti sam želio prestati stvarati novu glazbu. Album “All Blessed”, koji je objavljen 2020. godine, također je nastao tijekom duge bolesti Maxi Jazza. Na ljeto će ponovno zajedno izvoditi live nastupe na festivalskim pozornicama, a planiraju i vlastite live nastupe, osam godina nakon posljednjeg zajedničkog nastupa uživo. Dvojica članova zahvalili su se i fanovima na podršci koja im je puno značila.

Jako smo uzbuđeni zbog budućih nastupa. Ljudi su svjesni da koncerti moraju biti nešto posebno. U njih žele integrirati vlastitu prošlost, vlastite glazbene preferencije, hommage Maxi Jazzu kao osobi i vlastitu glazbenu budućnost. Dok pišemo ove retke nalazimo se studiju i radimo na novoj glazbi.”

Sister Bliss svirala je solo DJ setove Faithless prošle godine i izdala glazbu pod svojim imenom u veljači ove godine. Sada opet postoje nastupi uživo kao bend. Bend je u sastavu na Elbjazz festivalu u Hamburgu koji se održava 7. i 8. lipnja. Faithless su također najavili nastupe uživo na Glastonbury festivalu u lipnju i Wilderness festivalu u kolovozu u Velikoj Britaniji. Uzbuđeni smo vidjeti kakvi će nastupi uslijediti i kako će zvučati nova glazba, te se nadamo i skorijem dolasku u naše krajeve.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2