Skip to main content
  • 16.05.2023.

U Peti Kupe stiže Joakim, francuski DJ koji je modernizirao elektroničku glazbu

Subotnji gost je svestrani Joakim, francuski glazbenik i DJ koji je modernizirao elektroničku glazbu

Piše: 


Pitate li tko je DJ Joakim, najvjerojatnije ćete dobiti različite odgovore budući da francuski majstor s adresom u New Yorku cijelu karijeru pažljivo izbjegava da ga se kategorizira.


Foto Goran Berović

Dakle, Joakim je glazbenik s više solo albuma iza sebe, osnivač utjecajne etikete Tigersushi Records, kao i vinilno orijentiranog Crowdspacera, izvanredan DJ s osobnim pristupom spajanju žanrova na besprijekoran i neočekivan način.

Istodobno je i remikser s posebnim talentom za pretvaranje pop pjesama u crossover klupske hitove (Robyn, Charlotte Gainsbourg, Air, Goldfrap…), producent i mikser s vlastitim studijom u Brooklynu te vizualni umjetnik, dizajner omota za ploče i dizajner zvuka za modne piste.

Glazbeno, ako Joakima morate staviti u kategoriju koju on vjerojatno ne bi odobrio, bila bi to ona velikih eksperimentalnih umjetnika jednom nogom u avangardi, a drugom u svijetu popa: Arthur Russell, David Byrne, Ryuichi Sakamoto, Brian Eno… Joakim je definitivno ostavio trag na aktualnoj elektroničkoj glazbi, modernizirao ju je i hibridizirao, trasirajući svoj vlastiti put bez obzira na škole i žanrove.

Sve u svemu, dovoljno argumenata za dolazak 20. svibnja na novi Imogen Label Night na kojem sjajnog francuskog umjetnika dočekuju Ilija Rudman i Antonio Zuza.

FB Event: Joakim – Peti Kupe 20.05.

Ulaznce za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su online https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

sonic desktop
promo clubs
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.