Skip to main content
  • 24.12.2010.

Underworld rade glazbu za Frankestein

Underworld nakon gotovo petnaest godina ponovo surađuju sa redateljem Trainspottinga.

Naslovna foto

Underworld
Sigurno nema onoga tko nije gledao kultni film Trainspotting koji prikazuje život skupine prijatelja ovisnika o heroinu. Renton, Sick Boy, Spud, Tommy i Begbie žive u Edinburghu krajem osamdesetih i mozak prže drogom. Međutim film je pokupio odlične kritike i momentalno postao hit u svijetu.

Soundtrack je gotovo jednako dobar kao film, te na njemu možemo naći imena poput Blur, Iggy Pop, Pulp, Primal Scream, Underworld, New Order, Brian Eno, Leftfield. Ipak je jedna stvar ostatala u pamćenju, a to je Born Slippy od Underworlda, koju i danas svi ljubitelji elektronske glazbe vole poslušati. Klasik počinje u filmu kada Renton dobije prosvjetljenje, odluči prevariti prijatelje i započeti novi život sa novcem kojeg su isti dan zaradili od prodaje heroina.

Duo iz Essexa ovoga puta redatelju Trainspottinga, Danny Boyleu skladaju glazbu za novu predstavu Frankestien, čiji se probe već održavaju. Sumnjamo da će napraviti nešto kultno kao Born Slippy, ali sigurno ce biti zanimljivo.

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk