Skip to main content
  • 10.01.2019.

Urban Divas najavljuju istoimeni EP i gostovanje već ovog vikenda

Urban Divas (od 2007.) je projekt, međunarodna organizacija za promicanje i razvoj talentiranih žena u elektroničkoj glazbi.

Piše: 


Osnovala ga je 2007. godine u Njemačkoj rođena pionirka slovenskog techna, DJ Trick-C. Kao jedna od malobrojnijih ženskih DJ-a u Sloveniji, pomaže već desetljećima razvijati osobni i profesionalni talent i nudi prilike, koje sama nije imala. Urban Divas radi u području organizacije, bookinga i suradnje u raznim projektima na temelju brojnih iskustava i suradnje u promociji ženskih DJ-eva u Sloveniji, susjednoj Hrvatskoj, Belgiji i Turskoj.

U okviru ovog projekta, Trick-C je organizirala mnoge "ženske zabave", ali i ugovorene nastupe svojih štićenica na raznim drugim eventima, gdje su se okupile djevojke koje su pokazale svoje profesionalne DJ vještine. Urban Divas se zalaže za kvalitetu i pruža dodatnu žensku notu plesnim podijima.

Trenutno se održava redovito u dvije zemlje, Sloveniji i susjednoj Hrvatskoj u DEPO klubu, gdje je rezidentica mlada, talentirana umjetnica Teychee (Insurgency). U zadnje vrijeme prepoznatljiv postaje i njihov novi act Harddivas u kojem DJ Trick-C i Teychee sviraju b2b najčešće 4 deck. Urban Divas najavljuje i izdaje istoimeni EP na poznatoj talijanskoj underground etiketi Shout Records, kojeg vodi Electrorites i na kojem se nalaze dvije original trake i tri remiksa. Četiri djevojke, četiri zemlje: Teychee/HR, Miss Electric/A, DJ Trick-C./SI, Sarah Strandberg/ USA, GER).

Urban Divas također postaje prepoznat u drugim europskim zemljama zato budite na oprezu za nove vijesti iz inozemstva. Ukoliko želite čuti što Urbane Dive imaju za reći, pozvani ste ovoga petka, 11.01. u DEPOklub na gostovanje Sarah Strandberg gdje cure predstavljaju jos neizdani EP!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2