Skip to main content
  • alt
  • 7.09.2015.

Velika Britanija izgubila jednog od najstarijih techno i house DJ-a

Na samim počecima, dok je elektroničko novorođenče još bilo zigota, na graničnoj eri s punkom, u Velikoj Britaniji isplivao je jedan od velikih.

 
DJ Colin Faver napustio je obitelj, prijatelje i fanove prije nekoliko dana. Sam uzrok smrti još je nepotvrđen, ali britanska i globalna scena tuguje. Label Rough Trade napisao je: “Preminula je još jedna britanska legenda”, a Nicky Blackmarket: “RIP COLIN FAVER, jedan od originala i prava legena”. Twich iz Optima pozdravio ga je riječima: ” Zbogom Colineu Faveru, britanskom techno pioniru i izbvanrednom promotoru industrial/post punk ere. Inspiracijo!”

alt

 
Dave Clarke sam prisjetio se početaka: “U ono doba specijalizirane glazbene emisije bile su rijetkost. Tako sam se običavao odvesti na vrh Devils Dykea u Brightonu gdje sam mogao hvatati Kiss FM iz Londona i učio bih od Colinova showa. Bio je pionir s dugom i lijepom povijesti kroz mnoge tek ničuće glazbene žanrove. Zavijek ću mu biti zahvalan na potpori. Njegov doprinos  britanskoj techno sceni će mi uvijek ostati u sjećanju”.
 
Iako je započeo još dok je punk bjesnio kulturno glazbenim krajolikom Colin je postao jedan od prvih ikada house i techno DJ-a i preuzeo rezidenciju u Londonskom Camden Placeu od 1982. do 1988., a redovito ste ga mogli zateći kako pušta na partyjima poput Shooma i Ragea ili pak za pultevima ultimativnih elktroničkih svetišta Heavena ili WAG kluba.
{youtube}xH9peMdoV9E{/youtube}
 
No to je samo dio priče jer je srcem i iskrenom nerazrijeđenom ljubavlju prema svemu onom glazbenom i elektroničkom ujedno bio i jedan od osnivača na Kiss FM-u. Pozdravljamo se od još jednog velikog i nadamo se da mlade snage scene uzimaju bilješke za slijedeći korak u dobu u kojem gubimo svoje idole! R.I.P.
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2