Skip to main content
  • 28.07.2017.

Veliko priznanje za K-Hand – Prva dama Detroit techna po odluci grada

Pionirka techna K-Hand aka Kelli Hand službeno je postala "Prva dama Detroit Techna" po odluci Gradskog vijeća, a u utorak joj je službeno i uručena ta nagrada.

Piše: 


Kyle Hall, Jay Daniel i Terence Parker koji je nedavno puštao na SunceBeat festivalu u Tisnom također su primili nagrade Grada Detroita za doprinos elektroničkoj glazbi. Certifikat koji je u utorak u gradskoj vijećnici primila Kelli Hand ističe njena mnoga postignuća u industriji elektroničke glazbe gdje dominira muška populacija. Njene zasluge se odnose na vremena kada je kao pionirka techna tijekom 90-tih godina prošloga stoljeća bila prva dama koja je izdavala house i techno ploče.

Kyle Hall i Jay Daniel su dobili nagrade "Spirit of Detroit" za izvanredna dostignuća. Prošle godine ovom nagradom okrunjeni su Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Eddie Fowlkes i K-Hand. Priznanje su također ove godine dobili Terence Parker i Cliff Tomas koji su pokrenuli trgovinu ploča Buy-Rite.

"Techno i house glazba su sastavni dijelovi živahne glazbene povijesti Detroita", izjavio je za Resident Advisor vijećnik Scott Benson.  

"Počašćen sam odati poštovanje tim pionirima i priznati techno glazbu kao ključan doprinos kreiranju Detroitske legendarne glazbene povijesti".

 

Pitamo se nakon ovoga: A tko sjedi u našim gradskim vijećima? Opare, Bandići, Obersneli i kome oni daju priznanja u kulturi?

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk