Skip to main content
  • 20.10.2017.

Vikend preporuka – Sigur Ros i rezidenti sa stranim gostima

Pred nama je još jedan vikend koji će nas rasteretiti svih briga i svojim programima uljepšati dvije večeri za koje bi htjeli da traju vječno.

Piše: 

Naradili se jeste, tjedan koji nam je u potpunosti bio ispunjen Suncem i hranilo nas vitaminom D stigao je pred sami finiš. Dobro, znamo da je petak tek počeo, a vjerojatno i dosta vas radi subotom, ali fokusirajmo se na plesne večeri petka i subote koji će nas dobro uznojiti, nasmijati i vjerojatno će te shazamati vašu novu najdražu stvar koji vam tjednima neće izlaziti iz glave.

Imamo velika dva gostovanja, taman dobro balansirana i podjeljena u dvije večeri kako ne bi imali brigu koju propustiti, a koju ne. Na jednom kraju će se oriti debeli bass kroz odlični sound system, a na drugome kraju domaća ekipa DJa trese cijelu zgradu, od temelja do krova Pa krenimo:

PETAK:
U maloj dvorani Doma Sportova nastupa islandska senzacija Sigur Ros. Da, ovo nije standardni tip elektronike koju bi htjeli, ali njihov nastup koji počinje u 19h bit će odlična predigra za ono što slijedi puno kasnije. Ono što ih izdvaja je vonlenska, potpuno drugačiji način pjevanja na izmišljenom jeziku. Nastup se sastoji u dva dijela, od kojih je jedan ispunjen izvedbama najznačajnihi pjesama dosadašnje karijere, a nakon pauze slijedi i drugi dio u kojem će premijerno izvesti stvari sa novog albuma. Čeka vas također odlična produkcija, a po prvi puta nastupaju bez predgrupe.

Krenimo sada dalje, prva preporuka na popisu je zagrebački klub Depo i njegov Elektron Night. Teo Harouda kao najiskusniji za pultom ugošćuje jedno muško i dva ženska pojačanja. Isan Hets, Beatriss i Teychee, za svakoga tko se nađe ispred njih imaju jedan poklon, a to je velika količina groovea koja će ubrzavati vašu motoriku. Dođite do Hatzove ulice u Zagrebu jer klub Klub kreće sa novom sezonom Vibre, gdje vas za pultom čekaju Full Ferry i Flaneur. Njihova želja je sve oko njih vibrira pa što vas je u većem broju veća će biti i vibracija. Odlična UK 4/4 muzika bit će vam odlični partner, a nemojte te ustručavati skočiti do šanka po dozu časice vibracije. Na Ravnicama, poznate stepenice vode te do najboljeg malog kluba Hrvatske, Masters, a kada uđeš unutra imat ćeš osjećaj kao da si se spuštao cijelo vrijeme jer te čeka jedina BSMNT večer ove godine. Društvo zaduženo za slekeciju dobrih zvukova su šveđanin Daniel Andreasson koji je ovaj mjesec izdao album za etiketu Skudge, a domaći dečko Iggy Dope imat će prvi nastup u Zagrebu ove godine. Za kraj nudimo odlazak u riječku Crkvu na massovnu dozu bassa jer u Basshaus večeri stiže osnivač CFSN-a Phillipe. Bass ima u malom prstu, a još se voli zakopati u UK zvukove, uglavnom sve sa dobrim bassom kod njega je u selekciji. Ljubitelj trapa Zollum, glazbeni entuzijast Bexx, te pokretač Basshausa Mecena čine fantastičnu četvorku kojoj svaka rečenica počinje sa bass i čekaju tebe da te naule kako riječi pretvoriti u djela.

SUBOTA:
Stigli smo i dugo očekivane subote i ponuda je opet odlična. Za početak krenimo van metropole, točnije iz Osijeka. Otvorenje VuBass sezone uz večernje sate u znaku drum n bassa u klubu Epic koji će ugostiti vlasnika FATE etikete Chris.SU-a. Pobjedniku nagrada za najboljeg DJ i producenta pridružuju se domaće snage programa Leeks i Kula. Pulski Zeppelin dom je nove sezone Ballrooma koji je pripremio i posebnog gosta koji će upotpuniti večer. Njemački DJ i producent Christian Hornbostel za kojega su izjavili da je najdraži producent Sashe & Digweeda ispunit će večer techno zvukovima, dok će pult podjeliti sa Paperclip Projectom, Lemonom i Krekmanom. Less Is More večeri u zadarskom Qbaru idu dalje, ispred njih je novi tjedan i nova prilika da iskažu potencijal. Za subotnje poslijeponoćne sate kao glavni gost odabrana je rezident Cruisea Split, M.J. Suddani, a da vas začaraju svojim trikovima za pultom podrška su Who.IM i Lovre Milin. Depo je i za subotu pripremio odličan i još bogatiji program. Iz BiH stiže Forest People, dok će se uz H.T.F.-a za pultom naći i jedan od najjačih igrača scene u ovom trenutku, Ivan Komlinović.

Za kraj nam preostaje veliko gostovanje u zagrebačkom Mastersu koje stiže čak iz Japana. Kuniyuki je dobro znano ime koji bilježi uspješna izdanja, od koji ćemo izdvojiti ona za Mule Musiq gdje je surađivao sa Henrik Schwarzom. Njegov live nastup uveličat će večer 40 Love na kojoj još nastupaju stari lisci Felver i Jogarde, te Savage & e1.

Dakako, ovdje se radi o našoj osobnoj preporuci za vikend, u kojoj smo izdvojili samo neke događaje koji se ističu malo više od ostalih, dok potpunu listu ponuda za vikend možete pronaći na našem kalendaru – https://www.klubskascena.hr/kalendar

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk