Skip to main content
  • 19.10.2017.

Kroz riječi Thiana u atipičnoj berlinskoj priči upoznajte klub Solar

Kada pričamo u underground sceni u Berlinu, nemoguće je ne čuti Berghain, Tresor ili Watergate, a kako bi se odmakli od standardnih izjava o tim klubovima Srđan Thian poslao nam je osvježavajuću priču Solar – Sky Lounge & Bara.

Piše: 

Dok su preostala još dva dana do izlaska Thianovog EP-a High Altitude za etiketu Motherbot, napisao nam je svoj doživljaj atipičnog berlinskog Solar – Sky Lounge & Bara.

"Fantastičan pogled je jedna od stvari koje krase ovaj odlični lounge bar, no to naravno nije sve, jer bar se nalazi na zadnja dva kata poslovne zgrade u srcu Berlina na nekakvih sedamdeset metara visine. Vrh zgrade okupirali su restoran i bar koji omogućuju da se nakon ugodne večere uputite kat iznad na uživanje u glazbi. A možda i ne, možda baš ostanete na donjem katu gledati i slušati tog istog DJ-a jer ovdje je naime DJ kabina smještena na pomičnoj platformi (liftu), te DJ periodički “putuje” s predzadnjeg kata na zadnji i obrnuto. Nije da sam prvi put u klubu na vrhu zgrade, no moram priznati da je ovo bilo ugodno iznenađenje."

Kako bi došli do samog vrha zgrade potrebno je voziti se vanjskim liftom opločenog staklom, a na isti način uređen je i sami ekskluzivni prostor kluba koji na svojoj visini nudi nevjerojatan pogled u kojem uživate u panoramskom pogledu od 270 stupnjeva.  Iako djeluje kao mjesto za ljude visokog standarda, Thian je u prostorima kluba ugledao ljude šarolikog profila, ''Od ekipe u odjelima, preko istetoviranih “padobranaca” sa majicom u hlačama, pa do nas vulgaris konzumenata elektroničke glazbe''.

Solar – Sky Lounge & Bar odskače od uobičajenih berlinskih klubova čiji zidovi se tresu od glasnih techno zvukova, jer sa pogledom na grad sedamnaestog kata zgrade nudi sasvim drugačiju atmosferu, gdje i sama selekcija traka djeluje kao pravo osvježenje. I sami Thian je ostao iznenađen viđenim te nam je to ispričao ovako:

"Ne mogu reći da sam redovit gost ovako fancy lokacija, no prošli petak 13.-i gostovao je kolega DJ, Eddy Ramich, što je bio dovoljan razlog da se frend i ja dignemo sedamdeset metara iznad berlinskog asfalta. Usput rečeno, prvi klupski party na koji sam još kao teenager izašao bila je upravo Eddy-eva večer u zagrebačkom neboderu prije dvadeset i dvije godine. Moguće da se malo stariji čitatelji  sjećaju sredine devedesetih, vibrantne zagrebačke klupske scene i legendarnog nebodera. Tada je Eddy nastupao kao Eddy Van Rot sa svojim probranim house setovima."

U dosta laganijem ritmu, u Solaru DJi nastupaju sve dane u tjednu, dok se upad ne naplaćuje i dok bi drugdje čekali u redu za ulazak u sami klub te na kraju možda i ne bi ušli, ovdje ste na sigurnome i upad u berlinski klub vam je zagarantiran. Kako bi lakše predočili atmosferu na vrhu zgrade sa pogledom u nedogled, Srđan nam je poslao mix koji će nas uzdignuti u visine Solara.

Za kraj nam je Thian još napisao, "mogu reći da sam uživao u izlasku baš radi toga jer se ne radi o klasičnom “Berghain-Tresor-Watergate” partyju. Glazba je također bila osvježenje za uši navikle na konzumaciju klasičnih 4/4 ritmova. Navodno da ovdje zna navratiti i Angela Merkel.''

Osim samog izvještaja dostavio nam je i fotografije koje će vas još više unijeti u atmosferu kluba.

Tekst prenio – Srđan Thian

https://www.thian.org

https://www.soundcloud.com/thian-dj-producer
https://www.facebook.com/thianmusic/
https://www.beatport.com/artist/thian/44224
https://soundcloud.com/thian-dj-producer

Booking.com

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2