Skip to main content
  • 28.12.2022.

Više od 50 tisuća Talijana u 6 gradova prosvjedovalo protiv -Anti-Rave- zakona

Talijani su odabrali ulične parade kao način prosvjeda i iskazivanja nezadovoljstva

Piše: 

Nakon najave novog “anti-rave” zakona u Italiji, o kojem smo već pisali, koji stupa na snagu početkom 2023., talijanski partijaneri u gradovima diljem zemlje na apeninskom poluotoku su odlučili iskazati svoje nezadovoljstvo.

Novi članak zakona 633 koji bi trebao stupiti na snagu početkom sljedeće godine, zabranjuje okupljanja na otvorenim površinama, napuštenim građevinama i sličnim lokacijama gdje bi se ilegalni raveovi mogli održati. Također, osobe za koje se sumnja da organiziraju ilegalne raveove, novi zakon omogućava da ih se prisluškuje.

U organizaciji nekoliko francuskih i talijanskih glazbenih kolektiva, više od 50 tisuća partijanera u Torinu, Bologni, Napulju, Rimu, Palermu i Firenci izašlo je na ulične parade.

Jedna od prominentnih figura “anti-rave” prosvjeda je Santano Viperillo iz napuljskog kluba “Duel” koji kaže “Važno je da zauzmemo stav protiv novog zakona i omogućimo da se čuje glas partijanera i rave zajednice, kao i svih drugih underground glazbenih zajednica. Sve što želimo da je da se situacija vrati u normalu i da nam se omogući noćni život bez straha od represije.”

Ovogodišnji prosvjed je tek prvi u nizu organiziranih, jer se ovaj pokret otpora okupio pod imenom #smashrepression te u planu imaju i ulične parade za 2023.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2