Skip to main content
  • 23.01.2020.

Volumen – alternativa za ljubitelje Dubstepa

Volumen kolektiv nastao je 2013. godine kao rezultat nestašice ''pravog'' dubstep programa u Zagrebu te kao alternativa za ljubitelje dubstepa koji su tada u domaćim klubovima mogli čuti uglavnom američke inačice zvuka.

Piše: 


Originalni postav Volumen ekipe su njeni osnivači Sapleo i Tamina ,a ubrzo su im se pridružili S!nek i Pudlika u sklopu prvog održanog eventa. Kroz nadolazeće godine kolektivu se pridružuju novi članovi.  

2016. godine se pridružuje Inka, 2017. godine regrutirali su Kanga, ljubitelja dubstepa i dj-a s Novog Zelanda koji je došao živjeti u Zagreb, 2018. godine Ryno i Epnu kao najmlađi članovi, 2019. godine pulski dj/producent Proove i britanski producent Nausika, također s adresom u Zagrebu.

U 2020. godini kolektiv broji devet članova, što DJ-eva što producenata, koje ste kroz godine mogli slušati na većini bass/dub festivala kao i klupskih večeri, a neki od njih gostovali su i susjednim državama poput Austrije, BIH, Slovenije itd.

Prva Volumen dubstep večer održana je 13. travnja 2013. godine, a u goste su doveli Gantz-a, tada već dobro poznatog Turskog producenta posvećenog mračnoj bass sceni odmakom od standardnih struktura dubstepa. Event je prošao odlično što im je dalo vjetar u leđa za buduće evente.

Kroz sedam godina djelovanja u vlastitoj organizaciji održali su 10 eventa sa stranim izvođačima uz obavezni stack lokalne soundsystem ekipe, neki od njih su V.I.V.E.K., Karma, Joe Nice, Mr.K, ZamZam Sounds itd., te preko 30 domaćih evenata s članovima kolektiva u obliku nekadašnjih Domestik Sessions-a, što su danas Volumen Slušaone koje održavaju u Pločniku.

Svoj rad aktivno nastavljaju kroz nadolazeće godine kako bi obogatili ovu malu scenu i ljubiteljima dubstepa u lijepoj našoj pružili što bolji i zanimljiviji zvučni užitak sa svakim eventom te se nadaju i povećanju broja zainteresiranih za ovaj jedinstven žanr.

U skorije vrijeme planiraju suradnje s dubstep kolektivima susjednih zemalja, priča se i o maloj Volumen turneji po Hrvatskoj, a ako financije budu dozvoljavale i izradu vlastitog soundsystema.

Za svoje deseto izdanje, u Zagreb, 1. veljače po prvi puta dovode francuskog producenta Von D. Čovjeka koji je na dubstep sceni prisutan od samih početaka, kroz godine djelovanja uspješno gradi fuziju dubstepa i dubwise-a u svom jedinstvenom zvuku što jasno dolazi do izražaja u nedavnim izdanjima.

Većina nas ga pamti po legendarnoj traci iz 2009. godine pod nazivom ''Show me'' koju je kasnije remiksirao jedan od pionira scene, Skream. Uz tri izdana albuma i nekoliko EP-a Von D je osnovao i vlastitu etiketu 2018. godine pod nazivom Dubs Galore.

Event će se održati u prostoru kluba Attack, dok je za zvuk zadužen SasoMange soundsystem. A kako bi svoje ulaznice mogli osigurati na vrijeme i po povoljnijoj cijeni te kako bi izbjegli čekanje u redu na dan eventa, u pretprodaji je ograničen broj ulaznica.

Ulaznice za event dostupne su u pretprodaji po cijeni od 30kn te se mogu nabaviti u Garica CBD shopu u Zagrebu na adresi Kačićeva ulica 10 od 06.01.-31.01. Također, svaka osoba koja nabavi kartu u pretprodaji ima šansu osvojiti vinil primjerak gosta. Cijena ulaznice na dan eventa bit će 40kn prije ponoći, te 50kn nakon.

brejcha 2
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju