Skip to main content
  • 30.06.2023.

Wekingz – dugogodišnji rezident DJ, koji se sprema za nove pothvate u karijeri

Ispod opasnog pogleda i vikinške brade, krije se vješti DJ i producent

Piše: 

Ivan Ivakić je DJ i producent poznatiji kao Wekingz, koji je rodom iz Sinja, ali ga je karijera odvela diljem jadranske obale, Hrvatske, ali i Europe. Svoju DJ karijeru započinje graditi 2007. otkad korak po korak osvaja plesne podije.


Foto Todor Milivojević

Kroz godine su na Wekingza i njegov glazbeni izbor utjecala razna imena, a upravo s nekima od njih je i dijelio pozornicu. Prepoznatljivi zvuk kojeg hrvatski DJ i producent godinama gaji je groovy s elementima disca, što nije iznenađujuće s obzirom da je veliki fan izdanja na Glitterboxu i Defectedu.

Nastupao je u renomiranim hrvatskim klubovima, a pozornicu je iz večeri u večer dijelio s svjetski poznatim imenima poput Roger Sanchez, Claptone, Paul van Dyk, Gorgon City, Mike Vale, Martin Ikin, Mahmut Orhan, Jax Jones, John Summit, Kungs, David Penn, Matroda i mnogi drugim.

Osim što je važan dio svoje karijere proveo kao dugogodišnji rezident u klubovima poput Culture Club Revelin, Central i En Vouge, svojom vještinom, znanjem i prepoznatljivošću među domaćom publikom osiguralo mu je nastupe na festivalima poput LMF i Ultra Europe.

Na LMF festivalu nastupa od njegovog prvog izdanja, a sudjelovao je i u LMF-ovoj ekspediciji u Las Vegas prošlog studenog za što je prokomentirao “Jedna predivna avantura, gdje smo proveli lijepo vrijeme zajedno družeći se s kolegama koje inače ne srećemo možda toliko često.” Svoje oduševljenje o festivalu i vlastitom sudjelovanju ne krije, već nam kaže “Oduševljen sam LMF-om, vjerujem da će festival samo rasti, postati sve veći i bolji.”

Wekingzu su poznati nastupi i na Ultra Europeu

Već je imao priliku svirati tamo, a i ovog ljeta se vraća na Park Mladeži. “Oduševljen sam Ultra Europeom. Nastup na takvom festivalu je posebna prilika. Energija publike je nevjerovatna. Stvarno nešto posebno.”

Uz svoje brojne nastupe, rezidencijske zadatke, 2018. upušta se u produkciju. Krajem 2018. izdaje svoju debitantsku traku “Khief” na Blacksould Musicu s kojom je ostvario važan uspjeh. Traka je zauzela 5. mjesto na Traxsourceu, što je hrvatskom DJ-u i producentu dalo vjetar u leđa da nastavi s vlastitim izdanjima.

Nakon “Khiefa” uslijedila su izdanja poput “Keep It Comin”, “Like I Used To Be”, “We Know The Night”, ali posebna traka je bila “Keep On” koju je potpisao za renomiranu house etiketu Glasgow Underground, na kojoj je postao drugi Hrvat s objavljenom trakom.

Tijekom godina Wekingz je izdao svoje trake kod Angela Ferreria na Jackin Houseu, a upravo jedna od njegovih traka objavljena na toj važnoj etiketi, našla se na Beatportovom 21. mjestu Jackin House top ljestvice.

Wekingz nam otkriva kako se posljednje vrijeme više posvetio studiju i da može najaviti nekoliko izdanja. Ove godine je objavio traku “You And Me” kod talijanskog meštra Paola Barbata, a jedno od sljedećih nadolazećih je traka “Bounce” koje izlazi na Forward Thinkingu hrvatskog producenta Damira Pushkara.

Ovog ljeta Wekingza možemo uhvatiti za koji dan na Ultra Europeu, zatim u vodičkom Opiumu, splitskom Mandrachu, premijerno će nastupati u klubu 585 na Braču u sklopu rezidencije izdavačke kuće Stereophonic…Za zimske dane priprema jednu veliku turneju van države, o kojoj će nam više otkriti kada dođe vrijeme.

sonus 2
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.