Skip to main content
  • 9.06.2023.

Završeno LMF DJ natjecanje: Na Jarunu nastupaju Lanna, Kalje Vest i Stephanie Prekali

Zagrebački festival je i ove godine otvorio vrata mladim i talentiranim DJ-evima da nastupe uz svjetske zvijezde

Piše: 


Završeno je LMF-ovo DJ natjecanje u kojem se kroz tri faze biralo troje kandidata koji će nastupiti na Jarunu ovoga lipnja, dok jednog od njih šalju i na lasvegaško izdanje LMF-a. Ovogodišnji pobjednici DJ natjecanja su Lanna, Kalje Vest i Stephanie Prekali koje je žiri (Klubska Scena, Enter, LMF organizator) odabrao između 20 polufinalista, a iz LMF tima su nam već otkrili kako su prijave došle iz svih krajeva svijeta.

Lanna je 17-godišnja DJ-ica i producentica iz Srbije. U elektroničku glazbu se zaljubila sa svega 12 godina, kada je prvi put vidjela miksetu u lokalnoj DJ školi. Sa 14 godina, ostvarila jedrugo mjesto na Let’s Mix It! DJ natjecanju, a nedugo nakon toga je ostvarila i svoje prve festivalske nastupe. Svoje setove odradila je na brojnim važnim regionalnim festivalima, a svojim nastupom na EXIT-u slovi kao najmlađi izvođač koji je nastupio na petrovaradinskoj tvrđavi. U studenom prošle godine, Lanna je objavila svoju prvu traku “My Journey”, a do kraja 2022. je objavila i prvi EP “White Shadows”.

Kalje Vest dolazi iz Beograda, a prošle godine se našao u finalu LMF-ovog DJ natjecanja. Svoju karijeru je tek od nedavno krenuo graditi, a 2021. je započeo jedne od prvih koraka kroz Perfect Pitch DJ akademiju iza koje stoje Lea Dobričić i Joma Maja. Iako je još uvijek u procesu formiranja svog prepoznatljivog žanra, Kalje Vest uživa svirajući progressive house,organic house, indie dance, melodic house i techno. Iako je na sceni kratko vrijeme, već je nastupio na EXIT-u,Lovefestu, No Sleep Festivalu i LMF festivalu.

 

Stephanie Prekali je zagrebačka DJ-ica istarskih korijena. Svoju karijeru je započela svirajući po Italiji i pješčanim plažama. Povratkom u Hrvatsku nastavlja sa svojim glazbenim putovanje, svirajući na relaciji Zagreb Istra. Tijekom godina, usavršila je svoju glazbenu fuziju kroz koju nježne ritmove mora spaja sa tvrđim urbanim notama. Njeni setovi se mogu okarakterizirati kao spoj housea, funka i disca, iako voli publiku iznenaditi sa pokojim underground odabirom. Posljednje vrijeme, nostalgična je za djetinjstvom i Italijom te kroz svoje setove ulazi u sferu italo disca i ritmova 90-ih.

Treće izdanje LMF festivala na rasporedu je od 15. do 17. lipnja. Zagrebački Jarun će postati plesni podij načetiri pozornice na kojima će nastupiti više od 70 DJ-eva, među kojima su brojni velika elektroničke glazbe poput Above & Beyond, Adam Beyer, ARTBAT, Camelphat, Claptone, John Summit i mnogi drugi. Tko sve dolazi u Zagreb provjerite ovdje, a ulaznice možete osigurati preko web stranice festivala www.lmffestival.com.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk