Skip to main content
  • 10.12.2023.

Snimka teme s Ambasadora: “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?”

Posljednja tema diskurzivnog programa Ambasador je bila “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?” koju je moderirao Emir Bešić (E-Base), a gosti su bili Matic Rogan (vlasnik i CEO 2NIGHT MGMT), Anđelko Preradović (Aquarius Records) i Darko Stojaković (Joe2Shine)

Piše: 

Tema “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?” privukla je velik broj posjetitelja te pokrenula raspravu kroz koju se iznjedrilo nekoliko perspektiva.

Matic Rogan je kroz case-study nagrađivanog zagrebačkog DJ-a Matrode, pričao o stvaranju karijere na lokalnoj razini pa sve do svjetske razine. Kroz raspravu je pokušao odgovoriti na zanimljiva pitanja, približiti široj publici kako izgleda život i organizacija DJ-a koji je na turneji gotovo cijelu godinu, što nosi budućnost i još pokoji detalj iz glazbenog života zagrebačkog DJ-a.

Joe2Shine je iskoristio priliku da istakne neke od problema koje je on uočio trenutno na sceni. Podjelio je savjete mlađim naraštajima koji žele živjeti od glazbe, istaknuo je važnost postepenog napretka i prolaska svih koraka te objasnio važnost realnih očekivanja. Raspravu na panelu je zaokružio Anđelko Preradović koji je pričao iz perspektive jedne od najvećih hrvatskih izdavačkih kuća te je spomenuo kako je elektronička glazba i njena kultura strani svijet za “mainstream” izdavačke kuće.

Kompletnu video snimku posljednje teme diskurzivnog programa možete pogledati na službenom YouTube kanalu nagrade Ambasador, gdje su objavljene snimke i ostalih obrađenih tema diskurzivnog programa Ambasador.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2