Skip to main content
  • 5.03.2020.

Zbog straha od širenja koronavirusa otkazana Ultra

Organizatori festivala i gradski čelnici jučer su postigli dogovor.

Piše: 


Ovogodišnji Ultra Music Festival u Miamiju neće se održati kako je planirano zbog strahova oko širenja koronavirusa.

Prema izvještaju iz Miami Heralda, organizatori festivala razgovarali su s izabranim čelnicima Miamija i odlučili su odgoditi Ultru, čime su efektivno otkazali festival koji bi se trebao održati od 20. do 22. ožujka.

Prije sastanka grada s Ultrom, gradonačelnik Miamija Francis Suarez izjavio je da želi otkazati festival uslijed širenja koronavirusa, službeno nazvanog COVID-19, koji je dosad otkriven u 16 država, uključujući Floridu.

Još nema riječi o tome hoće li odluka utjecati na ostale događaje tijekom Miami Music Weeka. Organizatori Ultre su u utorak organizirali eko akciju čišćenja BayFront parka gdje se inače Ultra održavala 20-tak godina. Sudjelovalo je 350 eko osvještenih ljudi koji su uspjeli očistiti preko 550 kg smeća; 800+ boca i gotovo 2000 plastičnih slamki.

U Italiji i Švicarskoj zbog virusa su otkazani svi događaji u zahvaćenim područjima, a u Francuskoj se zabranjuju svi događaji veći od 5 tisuća posjetitelja također u zaraženim regijama. Prije nekoliko dana smo izvještavali o brojnim zatvorenim klubovima i otkazanim festivalima u Aziji. Otkazana je i Ultra u Abu Dhabiu. Još uvijek je upitno održavanje Tomorrowland Winter izdanja.

Prošli tjedan nam se iz Kine ekskluzivno javio Dekova koji sudjeluje u humanitarnoj akciji u kojoj su prikupili preko 100 tisuća kuna

Inače splitska Ultra je prije par dana objavila fazu 2 izvođača: Above & Beyond, Dash Berlin, Dillon Francis, Joseph Capriati, Krewella, Oliver Heldens i Nicky Romero

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2