Baner

Exit Festival lobira da srpska vlada postavi milijardu stabala

Četvrtak, 05 Ožujak 2020

Srbijanska vlada povećava šumski pokrov u zemlji za 12%, nakon kampanje koju je vodio Exit Team.


Srbijanska vlada pokrenula je planove pošumljavanja diljem zemlje u skladu sa Green R: Evolution, kampanjom koju su vodili Exit Festival i lokalne organizacije za zaštitu okoliša.Planovi bi trebali donijeti povećanje šumskog pokrivača sa 28% ukupne površine Srbije na najmanje 40%, što bi predstavljalo skoro milijardu novih stabala širom zemlje.

Šumarenje je u skladu s inicijativom Green R: Evolution festivala Exit koju podržavaju lokalne eko organizacije i poziva na povećanje šumskog pokrivača za gotovo 50%.Lansirana u studenom 2019. godine, Green R: Evolution nedavno je dobila potporu Ursule von der Leyen, predsjednice Europske komisije, za pošumljavanje planine Fruška Gora u Srbiji.

Exit Festival predstavlja još jednu eko inicijativu, Life Stream, na 20. godišnjici događaja od 9. do 12. srpnja u Novom Sadu u Srbiji, na kojem će, između ostalih, nastupili David Guetta, Tyga, Fatboy Slim, DJ Snake, James Arthur i Metronomy. Organizatori EXIT festivala planiraju istaknuti brojne ekološke organizacije iz cijelog svijeta na svom 20. izdanju.Projekt će također omogućiti publici da odabere organizacije koje će izravno donirati. Probno izdanje Life Streama pokrenuto je za vrijeme ADE festivala u Amsterdamu u listopadu 2019. godine.

Napori na festivalima za održivost jedna su od tema o kojoj se u utorak raspravljalo na Green Events and Innovations Conference (GEI), a koja se održava u sklopu International Live Music Conference (ILMC) u Londonu.

Exit Festival lobira da srpska vlada postavi milijardu stabala