Skip to main content
  • Axwell
  • 8.03.2011.

Axwell, SOS i Glen Morrison potvrdili nastup u Papayi

U srijedu 13. srpnja započinje Day & Night festival na Zrću a otvara ga vodeći švedski virtuoz electro house zvuka – Axwell.

Naslovna foto

Axwell


Aktualan zvuk kojeg producira Axwell još uvijek nitko nije uspio ni približno pogoditi. Vijest koja je sinoć potvrđena iz Papaye zaokružuje lijepu priču ovog festivala. Četverodnevna zabava tako uz Axwella još donosi i live nastup skupine Chicane s deset članova benda 14. srpnja, Markus Schulza 15. srpnja te Dirty Southa i Freemasonse 16. srpnja. Ulaznice su u pretprodaji po 260 kn na Eventimu.

Već smo pisali kako DJ Mag-ov festival otvara Swedish House Mafia 10. kolovoza, te 12.08 nastupa ekipa sa etikete Size – Steve Angello, AN21 (njegov mlađi brat) i Max Vangelli. Za 11. kolovoza najavljeni su SOS Collective, a 13.08. Glenn Morrison.

Glenn Morrison bivši član Release Recordsa svoje je DJ sklonosti doveo do savršenstva, a kao producent svoj istančan ukus razvijao je radeći kao umjetnički direktor izdavačkih kuća Twisted Frequency iz Velike Britanije, Babylon Recordsa iz Francuske i DK Recordsa iz Nizozemske. Nakon toga pokrenuo je vlastitu etiketu Morrison Rec koja se specijalizirala za licenciranje video igara, filmova i glazbe. S tom je etiketom došao do suradnje s kućama: Sony, Emi, Virgin i druge. Glenn-ova produkcija može se naći na kompilacijskoj seriji iz Global Underground kuće broj 30 koju potpisuje Nick Warren.

Od tada Glenn surađuje i s vrsnim producentima 16 Bit Lolitas, Human Adams te Dana Bergquist. Ima radio emisiju na Protonu gdje često dovodi goste poput Hernan Cattanea, Danny Howellsa, Sander Kleinenberga. Njegov zvuk je progressive house u kojem se ponekad čuju i trancy prizvuci.

SOS
Sex on Substance je kolektiv kojeg čine omid 16B, Desyn Masiello i Demi Hajigeorgieu. Trojac svira progressive house melodije a poznati su njihovi maratonski setovi u Miamiu ili boat partiji u Londonu i na Ibizi. Maratonski su svirali i na BBC Radiu 1, tj. emisiji Essential Mix (3 sata) a pobliže smo ih upoznali kompilacijom Balance za EQ Recordings. Glazbeni setovi su im vožnja puna energije i ljubavi. Nije stoga ni čudo što su posljednje četiri godine proveli kao rezidenti londonskog Ministy of Sounda.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk