Skip to main content

Impulse festival – glazba je posvuda

Treći Impulse festival od 6. do 14. lipnja zaposjeda i subotu 11. 6. 2016. za koju je pripremio pravi riječki izlazak – gradski đir po trigonu klubova Život, Nemo i Tunel.

Piše: 


U duhu svoje krilatice „glazba je posvuda“ publici se želi ponuditi glazba (što) više žanrova, na više gradskih lokacija simultano. Impulse Trigon je glazbeni svijet kreiran u par stotina metara koji festivalski posjetitelji mogu doživjeti šetnjom laganim korakom.

Trigon počinje programom „Faking Jazz Toghether“, zamišljenim kao live interpretacijom radio emisije „Art Velvet“ koja se svaki četvrtak, u večernjim satima, emitira na frekvenciji 104,7 (HR Radio Rijeka). Emisija, koja se bavi jazz, world, filmskom i ostalom glazbom, platforma je koju vodi Dino Grgurić, student i mladi zaljubljenik u glazbu. Za svoj nastup kaže da nam je pripremio svašta, od Les Edits du Golema do Talking Heads-a, a kako sve to zvuči možete poslušatu u klubu Nemo od 22 – 02 h. Također, u nadi da će radijski program u dalekoj budućnosti opet zaživjeti, live stream će biti moguće slušati na valovima Radio Rijeke.
{youtube}yqiFq0zcUC8{/youtube}

Poslije uvoda u Nemu, selimo se u klub Tunel gdje će nas u 23 sata dočekati Ivan Šarar i ponuditi svojom Otrovnom maneštrom koja predstavlja „muzička sjećanja s dna zamrzivača". Kuhanje pomoću ostataka sumnjivog porijekla, bez recepata, bez pravila. Od teenage angsta preko produžene adolescencije do neuspješnog odrastanja. Tko dođe kajat će se, tko ne dođe: isto će se kajati!“.

Nakon prolaska Tunela selimo u klub Život gdje će nas od ponoći do ranoga jutra zabavljati phillipe, jedan od osnivača CFSN-a, organizator Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti, suorganizator FRüHSTüCK i phillitchevanje klupskih večeri, te koordinator i promotor glazbenog programa Festival tolerancije (JFF). Sate ponekad provodi producirajući vlastitu glazbu, remiksirajući tuđu ili slagajući sound design za neke druge mlade vizualne kreativce, samo mu vrijeme ne teče u korist, a dani su kratki.

Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, preko Balkana do Budimpešte, Beča, Praga sve do Wroclawa u dalekoj Poljskoj. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe. Po službenoj dužnosti posjetio je: najstariji dnb festival u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz u Bugarskoj, Exit Festival, Share Festival, MAD Festival, Elevate Festival, Republika Festival u Rijeci, Hartera, Echo, Soundwave Croatia, Dimensions i Outlook u Puli, Unknown u Rovinju, Hideout, Terraneo, The Garden Festival, Špancirfest, te mnoge druge.
{youtube}LcY0mG2h3s8{/youtube}

Ulaz za posjetitelje željne dobre glazbe je slobodan i u Nemu i Tunelu, a od 1 sat ujutro ulaz u klub Život naplaćuje se 20,00 kuna.

Programska satnica: Nemo od 22 h do 02 h, Tunel od 23 h do 03 h, Život od 00 h do 05 h.

Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojemu je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta.

Do sada su u sklopu tjedna održavanja festivala najavljeni koncert dansko-finskog benda Liima (ex Efterklang) u OKC-u Palach 6. lipnja, glazbena tribina "Video je ubio radio zvijezdu" u OKC-u Palach 8. lipnja, pub kviz "Glazbeni vremeplov" u klubu Bačva 9. lipnja, hrvatska premijera filma "B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, 1979-1989" u Art-kinu Croatia 10. lipnja, veliki sajam ploča 11. lipnja u Kružnoj ulici i "Glazbeni osvrt na Can" 13. lipnja u Galeriji SKC, te koncert kultnog Lee Ranaldo Trio (ex Sonic Youth) u Pogonu kulture 14. lipnja 2016.
{youtube}tj3qj6KNcLU{/youtube}

Impulse je projekt koji je nastao suradnjom između Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Diston, koji su ujedno i organizatori festivala.  Realizacija trećeg izdanja festivala omogućena je uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop