Skip to main content
  • 25.05.2017.

Jubilano peto izdanje Kvir’n’Bass festivala na Krku

Ovaj mali živahan festival kojeg na životu drži grupica ljubitelja elektoničkih ritmova pumpa život u eventima, siromašan otok Krk.

Piše: 


Predanim radom upotpunjuju svaki novi program te ove, 2017. dovode regionalne i međunarodno priznate artiste na pomalo skrivenu lokaciju peninsule Prniba u gradu Krku. Atmosferu i nemirnost početka ljeta ne možete osjetiti na bolji način nego skriveni u borovoj šumi, s pogledom na more, izolirani od svijeta, plešući na izvrsno koordinirani lineup.

Na jednodnevnom programu festivala tako su se našli Marina Karamarko i Dejan Miličević kao headlineri. Nastavljajući s dobrim lineupom na životopisnom Krku u goste su pozvani i riječki Claus Cottini & Božo Devčić te ‘friški’ Fishermen’s Friend.

Ljubitelj palmi, biljaka i prirode, supersimpa imena Fishermen’s Friend pronađen na bespućima Soundclouda otvara ovogodišnji Kvir’n’Bass festival. Ne zaboravimo na naše najdraže žile kucavice, posvuduše i domaćine Anu Antonovu i Morikonea. Veseli ljudi dobrog zamaha u bokovima tu su kao stari vrijedni temelji svake dobre priče.

Kako bi sve upotpunili, osim prekrasne prirodno dane scenografije ovogodišnji Kvir'n'Bass 2017 bit će začinjen i vizualnim animacijama, za koje je zadužen Oblik 3. Oni su umjetničko-tehnički dvojac iz Rijeke. Surađuju od 2008. godine na području vizualnih medija. Zadovoljstvo vide u dizajnu i izradi praktičnih modularnih scenografskih rješenja u funkciji medija gdje tehnikama video mapiranja i animacije vizualiziraju glazbu.

Ovu šarenu priču možete predokusiti na Warm up partiju ove subote u riječkoj Crvki gdje svira Pytzek. Ni 2 sata vožnje od Zagreba, i 45 minuta od Rijeke, u subotu 10. lipnja, ljuljajte se i čagajte u borovoj šumi peninsule Prniba, na petoj ediciji malog snažnog krčkog diva. Imajte na umu da je na glavnom eventu u Krku ulaz slobodan. Zauzvrat organizatori poručuju: "Tražimo samo dobru vibru i puno plesa".

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk