Skip to main content

Na Sea Star dolaze najveći titani elektroničke scene Sven Vath i Nina Kraviz!

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektroničke scene!

Piše: 


Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao glazbenu povijest, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektroničkog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz.

Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i štovatelji netko tko stoji kao simbol europskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktualni trenutak nitko ne definira bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih glazbenih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući glazbu u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tijekom kojeg joj desetine tisuća ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektroničkoj glazbi!

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvemenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizirat će se 24. svibnja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektroničke glazbe.

Sea Star festival – stižu najveći titani elektroničke scene


 
Jednako uzbudljivo bit će i sutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napunit selekcija inozemnih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u suradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika glazbene nagrade “Ambasador”.

Predstavljanje ovogodišnjeg line upa Sea Stara odvijat će se kroz niz žanrovski šarolikih etapa tempiranih od danas do kraja veljače. Drugim riječima – sljedeća superstar objava stiže već za par tjedana! Svoje treće izdanje Sea Star će doživjeti od 24. do 25. svibnja 2019. godine u  predivnoj laguni Stella Maris čijih je više od 80 tisuća posjetitelja i brojna velika glazbena imena već postavilo festival među najvažnije na Mediteranu.

Sea Star festival 2018 | The Official Aftermovie

 

Više od 35 godina ime Svena Vätha sinonim je za revoluciju i inovaciju u elektroničkoj glazbi. Usudili bi se reći da teško da postoji osoba čije djelo je više vezano, kako uz stvaranje i promoviranje esencijalno underground zvuka, tako i uz njegov proboj među milijunski auditorij, ali bez ikakvih učinjenih kompromisa. Svenova vizija, počevši od prvih koraka davne 1982. preko nebrojenih izdanja i klupske revolucije na Ibizi te progresivnog Cocoon Recordingsa, oduvijek je bila priznanje pozitive koju plesna glazba nosi sa sobom. Upravo to je istaknuto kad mu je Frankfurt 2015. dodjelio Goetheovu plaketu za izniman doprinos kulturnom životu grada. U 2019., posebno svečanoj godini, u kojoj se zaokružuje impresivnih 20 godina Cocoon Ibize, partyja koji su zauvijek promjenili DNA klupske kulture, Papa Sven svojim će gramofonima u laguni Stella Maris stvoriti unikatan miks kakav i priliči najvećem Sea Star festivalu.

Ne postoji nitko poput Nine Kraviz tko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno pomiče granice, radoznalost da uvijek ispituje, želju da konstantno uči i svojim primjerom vodi globalnu elektroničku scenu uz brojna priznanja, uključujući i priznanje Mixmaga za najboljeg svjetskog DJ-a! Nakon povijesnih nastupa u finalu Exita u proteklih nekoliko godina, kao i nebrojenih headlinerskih setova na vodećim festivalima svijeta, Nina Kraviz stiže u magičnu lagunu Stella Maris u trenutku kada cijela svijetska javnost prati svaki njezin korak. Njezina jedinstvena etiketa "трип" nedavno je objavila svoje 23. izdanje s izvođačima poput Aphex Twin, Nikita Zabelin, Marc Arcadipane, PTU i brojnim drugim.

Ilario Alicante, talijanski producent i DJ u vrtoglavom usponu na elektronski Olimp, prvo izdanje ima s 15 godina, a u međuvremenu se od glazbenog wunderkinda pretvorio u veliko i ugledno ime kojeg objavljuju i vrte velikani kao što su Richie Hawtin, Dubfire ili osobno Sven Väth. Upravo radovima za legendarnu izdavačku kuću Cocoon, Alicante je zaslužio nagradu za Najboljeg techno artista 2018. koju je osvojio na DJ nagradama sredinom rujna, u konkurenciji uglednih imena kao što su Alan Fitzpatrick, Amelie Lens, Charlotte De Witte i Nastia. Nakon pozornica festivala kao što su Awakenings i Tomorrowland, te brojnih Cocoon i Elrow partija, krajem nadolazećeg svibnja nastupit će i na trećem Sea Star festivalu.

Treće izdanje Sea Star festivala održat će se u famoznoj laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. 5., uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. Prvi kontigent ulaznica pušten 12. prosinca rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka! U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od samo 229 kn što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kn, a sve ulaznice mogu se kupiti na prodajnim mjestima te online u sistemima Ticketshop.hr i Entrio.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2