Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Overproof Sound System i Naturalna Mistika na 9. Seasplash festivalu

Srijeda, 22 Lipanj 2011

Preostalo je još svega mjesec dana do 9. Seasplash festivala koji će se održati od 21. do 24. srpnja na Monumentima (Pula), gdje će između ostalih nastupiti Perfect Gidimmani (direktno s Jamajke, jedan od trenutnih reggae superzvijezda), Kaly Live Dub (jedan od najprogresivnijih francuskih i europskih dub bendova uopće), Channel One Sound System (bastioni engleskeee dub i sound system kulture), Jenna G (prva dama drum'n'bass-a), SlumDogz (sve popularniji engleski dubstep/drumstep dvojac sa Circus rec.), a izvođače iz regije predvode Elemental te Ajs Nigrutin & Timbe.


Ponosni smo što će se ove godine pojaviti na glavnom stageu imena kao što su Overproof Sound System (UK), tvorci mega popularnog svjetskog hita “Whatch what you put inna” i prvog hrvatskog reggae benda Naturalna Mistika koji na svoj svojstven način oživljavaju klasike reggae glazbe.

 
OVERPROOF SOUND SYSTEM (UK)
Priča Overproof Sound System-a započela je 2000. godine kao mjesečni reggae klupski program zvan “Overprof” u Medicine baru u Birminghamu, pokrenut od strane Richard Wittinghama (Different Drummer, Rockers Hi Fi), Adam Regan (Leftfoot) i birminghamskog dub dua G.Corp. 2001. godine jedan europski promotor prisustvovao je na njihovoj večeri te oduševljen odličnom atmosferom i kvalitetom samog partija pozvao ih je na turneju po Europu čime je rođen Overproof sound system. Od tada sound system redovito nastupa, a čini ga čvrsta jezgra od pet članova: Messenger Douglas, Juggla, Mighty Magoo, Stallion (G.Corp.) i Jah Grizzly (G.Corp.).

Kroz deset godina postojanja nastupali su s većinom legendi svjetske reggae scene dok su paralelno snimali svoju glazbu. Tako 2002. godine izdaju sad već legendarnu singlicu “Whatch what you put inna” koja je postala himna mnogih klubova na svijetu. 2003. godine uzimaju pauzu od nastupa i zatvaraju se u izdavačkoj kući Elephant House, slavno sjedište Birminghamskih dub majstora G.Corp koji su producirali Overproofov prvi album “Nothing to prove”. Album odražava istinski duh mjesečnih klupskih programa ali i njihovih live nastupa kao sound system.

U čast proslavi 10. obljetnice od pokretanja klupskog dub programa Overproof ponovno su se vratili u Elephant House kako bi snimili njihov treći album “Pull it up”. Album uključuje vokale iz glavnog crew-a Messenger Douglas-a i Junggla, a kao gost pojavljuje Ras Tweed, koji je bio u originalnoj postavi Overproof sound systema. Akustična verzija pjesme “War must Cease” uključuje jedinstvenu pojavu “MySpace zbora”, ljudi diljem cijelog svijeta bili su pozvani sudjelovati u stvaranju pjesme što je završilo kao predivna poruka u znaku protesta protiv ratovanja. Oba albuma kolekcija su stilova koje veže jaki utjecaj reggae-a, privlačne melodije, heavy bass linije i svjesni tekstovi.

Overproof sound system već su gostovali na 3. Seasplash festivalu 2005. godine na Marsovom polju, kada su oduševili publiku. Ovom prilikom dolaze u sklopu turneje povodom proslave 10-godišnjice djelovanja i priuštit će nam party u svom stilu, koji, kako sami kažu, ne smijemo propustiti!!!


VIS NATURALNA MISTIKA (Hr)
Legendarni zagrebački vokalno instrumentalni sastav Naturalna Mistika, prvi naš reggae bend koji je žario i palio klupskim prostorima 80-ih, ponovo se okupio prošle godine i nastavio svoju dugogodišnju sviračku egzistenciju.

Skupina predvođena Borisom Leinerom (Vještice, Azra) i energičnim Ivanom Ivošom Ičijem na mikrofonu okupljala je studente, buduće umjetnike, ali i talentirane glazbenike. Nakon prve svirke u krilu zagrebačke Likovne Akademije na brusošijadi u kultnoj Akt sali uslijedili su česti nastupi po brojnim klubovima poput Kulušića, Saloona … i koncertnim dvoranama, grupa stječe brojne poklonike te postaje sinonimom za sjajnu klupsku svirku i odličan provod.

Zaljubljenici su u jamajačku ritmiku i vješto grade repertoar odabirući temperamentne pjesme o slobodi, jednakosti I ljubavi od kult-figre reggae pokreta Bob Marleya i njegovih Wailersa, mnogih klasičnih brojeva J. Cliffa, Peter Tosha, Inner Circle-a sve do Grace Jones i Specials-a. Iza sebe imaju dva CD-a, studijski album “Natural Mystic” te “Uživancija” koji je audio zabilješka live koncerta održanog u prepunoj dvorani ZKM-a u Zagrebu, 1996. g. gdje su se pokazali kao vrsni glazbenici.

Naturalnu Mistiku danas čine: pjevač Ivan Ivoš Iči, bubnjar Boris Leiner, gitarist Žan Jakopač (Šo Mazgoon), na saxu Jura Novoselić (Film, Psihomodo Pop) i Jakša Kriletić (Jinx, Šo Mazgoon), na trubi Igor Pavlica (Haustor, Jinx), Jasna Bilušić – vokal, na klavijaturama Frano Đurović, Tomislav Jurina na basu, Neno Grahovac na trombonu, te im se od nedavno pridružuje vocalist Kalif iz Senegala koji je svojom bojom glasa pridonio potpunom doživljaju

Od novosti na ovogodišnjem Seasplash festivalu izdvajamo:

- Seasplash Boat – JAHta parties

U petak i subotu, 22. i 23. srpnja, organizirali smo party-e na brodovima ograničenih kapaciteta. Svaki Seasplash JAHta party traje 5 sati (17-22h), obuhvaća turu po moru i pristajanje za kupanac na jednoj od atraktivnijih plaža u pulskom arhipelagu.

Ulaznice su krenule u prodaju, a mogu se nabaviti u svim poslovnicama Ticketpro-a, online www.ticketpro.hr u pretprodaji od 1.06. 21.07. po cijeni od 80 kuna, dok će na festivalu, ako ih ostane, cijena biti 100 kuna.

- Dodatne mogućnosti smještaja

U dogovoru sa stalnim suradnicima Commodore Travel (Puntižela), Seasplash festival svojim posjetiteljima ove godine nudi dodatne mogućnosti smještaja (kamping, hostel, apartman, hotel), u različitim aranžmanima (jednodnevnim, višednevnim ili tjednim), kako bi posjetitelji kvalitetnije zadovoljili svoje potrebe i organizirali ljetovanje uz posjet festivalu.

Kontakt mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

- Info pult + besplatna Internet konekcija powerd by T-HT

Ove godine posjetitelje i goste očekuje i festivalski info pult i besplatan bežični Internet što će omogučiti T-HT. Na info pultu moći će se dobiti odgovori na većinu postavljenih pitanja i zatraženih informacija vezanih uz događanje, uz izbor prezentacijskih festivalskih materijala i ostalih popratnih sadržaja.