Skip to main content
  • 17.06.2017.

Pomaknuta opskurna tema Tomorrowlanda 2017. (VIDEO)

Amicorum Spectaculum! Zvuči pomalo kao riječi koje bi viknuo da si progonjen hodajućim drvetom, da domom zoveš Hogwarts i ponosiš se svojom vještinom metloboja, ili da visiš po toaletima pričajući s plačljivim duhovima. No ne znaš Harryja u ovom slučaju.


Jedini čarobni štapić na dohvat ruke je možda onaj koji pušiš i boja tvoga šala ti ne definira ostatak životnog narativa, nemaš Hermione na Facebooku… Ali nešto imaš  – oči čvrsto uprte u ne-danas, uštimanost na ljude sutrašnjice koji svijet vide ne onakvim kakav jest nego u punom potencijalu onoga što može biti. Glazbeno-vizualna fantazija iskoračenja iz svega mondenog i generičkog. Amicorum stoji kao sugestija prijateljstava, onih spona koje ne trebaju genetski rulet slučajne krvne povezanosti da voliš, niti njegovu zakonsku protutežu pečata da je netko sada tvoj. U prijateljstvu voliš zato što želiš i jer su oni tvoje krdo.

Spectaculum dio tvorenice u drugu ruku refokusira leću Tomorrowlanda 2017. na vizualni narativ pomaknute estetike ranih karnevalesknih okupljanja svega onoga što ne prianja vakumski uz margine malograđanske stvarnosti. Spectaculum nastaje na križanju razumijevanja svijeta kao pozornice i showa, labavih moralnih koordinata i razvratnosti Moulan Rougea, karnevala i cirkusa s početka stoljeća gdje šećeš kroz simbolički hodnik svakog mogućeg straha i fantazije, s plesačima na trapezu, vračarama, čitačima dlanova, proricateljima sudbine, plesačima, krotiteljima, bradatim ženama, gutačima vatre, šaptačima zmijama i poludjelim bijelim licima šizoidnog klaunskog među svijeta.

Dvorske lude, baloni na topli zrak, kabare i mistične intrige čekaju tako sve s relativno slabim cijenjenjem običnoga na dva posljednja tjedna srpnja u Belgiji ( 21.-23. i 28.- 30.) a na lineupu, uz opskurna bića podzemlja, mraka i ezoteričnih zakutaka dodira opni svjetova, sasvim na svjetlu glazbu između ostalih preuzimaju i Armin Van Buuren, Eric Prydz, Paul Van Dyk… Detalje si loviš na službenim stranicama Tomorrowlanda, a sada oko na nekoliko mnuta puštaš da luta nadrealističkim trailerom na razmeđu jave i snenog. Enjoy!

{youtube}148YcF8bItw{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2