Baner
lost theory festival

Poslastica za sva čula

Srijeda, 07 Kolovoz 2013

Međunarodni glazbeno-umjetnički  Lost Theory festival, prava poslastica za sva vizualna, osjetilna i slušna čula, počinje za točno tjedan dana.

 
Lost Theory festival, koji se održava od 14. do 19. kolovoza u Deringaju kod Gračaca, u svome je trećem izdanju pripremio osim iznimnih glazbenih događaja  i niz dodatnih sadržaja kao što su kina na otvorenom, performansa, radionica i predavanja na teme iz alternativnih područja života.
 
Kamp se otvara dva dana prije službenog otvorenja festivalskih vrata za posjetitelje, točnije u ponedjeljak 12. kolovoza u 10 sati. Na području kampa postavljeni su različiti štandovi i restorani te dub stage na kojemu pre-party počinje već 13. kolovoza od 10 do 17 sati. Taj isti dan tradicionalno je rezerviran i za posjete lokalnog stanovništva, te je za njih pripremljen poseban večernji program kako bi se pobliže upoznali s radom i vizijom festivala.
 
Program radionica u kampu počinje 14. kolovoza od 10:00 s Ashtanga Yogom, a vrata festivala otvaraju se u 14 sati. Ceremonija otvaranja i glazbeni program počinju u 21 sat na glavnoj (psy) pozornici, a predvodi ga Eat Static uz koreografiju cirkusa Hoka Hey. Svaki dan u vremenu od 17 do 20 sati je mali predah od glazbe, a za to vrijeme možete pogledati cirkuske predstave i naučiti žonglirati. Ukoliko se želite potpuno opustiti, zaputite se u "Healing garden" gdje možete naučiti različite tehnike iscjeljivanja ili se pak prepustiti kojoj. Smijeh yoga, ashtanga yoga, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima samo su neke od tema koje će vas barem na kratko odvesti u jedan potpuno drugačiji svijet u kojem možete opustiti svoj duh i tijelo.
 
 
U kinu na otvorenom svaki dan do 20 sati se održavaju predavanja. Jaman Tree, dugogodišnji aktivist za očuvanje planeta Zemlje, održat će predavanje na temu permakulture, demokracije hrane, duboke ekologije i globalizacije. Između ostalog, polaznici predavanja mogu naučiti tehnike vrtlarenja kojima se stvaraju jednostavni sistemi uzgoja hrane. Slično ovome je i predavanje o uzgoju gljiva u vlastitom vrtu i tema "Hrana bez karme". Od 20 sati u kinu počinju projekcije dokumentarnih i art filmova, a Tabor film festival je i ove godine odabrao najbolje kratke filmove  koje možete pogledati u petak i subotu.
 
Festivalski program završava u ponedjeljak 19. kolovoza u podne, a nakon toga je after party u kampu. Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 750 kuna produžena je do 10. kolovoza, a ukoliko niste u mogućnosti doći na cijeli festival možete kupiti vikend ulaznicu po cijeni od 525 kuna. Vikend ulaznice vrijede od petka 18. kolovoza od 18 sati do kraja festivala, a ulaznicu nabavite ovdjeProgram i satnicu za glavni stage pogledajte ovdje, a za Masalaland na kojem nastupaju Extrawelt i Boris Brejcha ovdje.

Poslastica za sva čula