Skip to main content
  • 18.01.2021.

Potvrđena dva festivala ovoga ljeta na Martinskoj u Šibeniku

U trećoj sezoni Martinska će biti domaćin za sada potvrđenim festivalima Seasplash i Membrain

Piše: 


Seasplash festival je i dalje nezavisni festival, koji nudi ponajbolje od domaće i regionalne scene, uz cijenjene inozemne goste, fokusiran na stvaranje, predstavljanje i razvoj šireg spektra glazbe i sound system kulture.


Foto: Ivan Buvinić

18. rođendan festivala proslavljen je prošle godina kao “Corona Edition”

Seasplash festival pritom je bio jedan od rijetkih koji se uopće održao tijekom prošljeg ljeta, na Martinskoj, lokaciji koja je kao jedina takva proglašena “endemskom” u Europi.

"Oduševljavaju nas poruke podrške iz cijelog svijeta, a za veljaču najavljujemo objavu prvog vala izvođača 19. Seasplash festivala. Do tada važi i cijena Super Ranograbilica, najpovoljnijih festivalskih ulaznica, koje i dalje uključuju kampiranje sa vlastitom opremom, te višednevni provod na atraktivnoj lokaciji tik uz more, sa cijelodnevnim sadržajima i programima na više pozornica", piše na stranicama Pozitivnog Ritma. Podsjećamo da svi koji su kupili ulaznice za lanjsko 18. izdanje, a poradi situacije nas nisu mogli posjetiti, iste ulaznice mogu iskoristiti ove godine.


Foto: Ivan Buvinić

Nešto više od 10 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, posjetilo je prošloga ljeta Martinsku u Šibeniku. Druga sezona odvijala se u vrlo otežanim okolnostima poradi aktualne epidemije prouzročene virusom, pri čemu je dugogodišnje iskustvo Pozitivnog ritma kao koordinatora projekta pomoglo je da lokaciju u najvećoj mogućoj mjeri pripremi i opravda kao zonu sigurnu od virusa Covid-19, proglašenu “endemskom” kao jedinom takvom u Europi.

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ponovo je ostvario ciljeve okupivši šibenske organizatore događanja nezavisne kulture, te ispunio očekivanja koja se manifestiraju i u mnogobrojnim pozitivnim reakcijama koja pristižu, a odnose se na kvalitetu sadržaja, organizaciju lokacije, kao i na proživljena iskustva.


Foto Hrvoslav Pavić

Podsjetimo, u razdoblju od šest tjedana, točnije od 16. srpnja do 23. kolovoza, u 6 vikenda zaredom, održano je 6 raznovrsnih događanja: punoljetno izdanje 18. Seasplasha, festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, nakon niza godina ponovno oživljenu Ši gitarijadu, koja je predstavila izbor aktualnih šibenskih bendova, prvo dalmatinsko izdanje Slurp! festivala, drum & bass “mini-rave” izdanja Membrain festivala, “biser domaće elektronike”, Blast fest i Martinska punk, koja je uz prepoznatljiva imena ujedno proslavila 20 godina od održavanja prvog festivala na ovoj lokaciji.

Na vrijeme planirajte iduće ljeto jer su neka od događanja već najavila termine svojih održavanja za 2021.:

Dobro došli na Martinsku!

19. Seasplash festival, 15.-18. srpnja 2021.

Membrain festival 2021, 5.-8. kolovoza 2021.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk