Skip to main content
  • 26.07.2020.

Bass Couture reportaža sa 18. Seasplash festivala

„Kada dijete napuni 18 onda ga se pusti od doma“, možda no u mom iskustvu sa 18 se napiješ kao zadnja budala, svima ponosno pokazuješ osobnu i jednostavno sve na kraju zaboraviš.

Piše: 


No ovaj put to nije bio slučaj. Punoljetnost Seasplash festivala smo proveli veselo, plesno i ogromnim osmijehom na licu koji se nije skidao ni onaj dan iza samog kraja.

Vedran Meniga i njegova ekipa iz Pozitivnog Ritma su napravili stvarno fenomenalan posao sa ovogodišnjim izdanjem festivala koji je kroz četiri dana prošao sve moguće presjeke Soundsystem kulture kroz dva noćna floora i jednog poludnevnog.

Radi kašnjenja i obveza tek smo stigli u petak direktno na Soundsplash stage gdje smo nažalost saznali kako je Billain bio posljednja žrtva pravila oko korone, pa stoga ipak nije bio u mogućnosti odsvirati svoj set, no zato su mladi Šibenčanin Lowre i ekipa Dirty Beatza napravili solidni dernek na flooru sve do samoga kraja. Mainsplash je gorio, no kako je ljubav prema drum and bassu prevelika, zadržavamo se većinu noći upravo na Kodinu i Tekitoki.

Subota je nešto raznovrsnija po pitanju programa, te započinjemo noć na Mainsplashu sa Groove Playaz mladom ekipom gramofonđija iz Zagreba, a kao nastavak i podizanje energije dolazi legendarni Phat Phillie. Na Soundsplashu se u to vrijeme vrti ponovo dub sa Filcom i Sista Salute u glavnim ulogama, nakon koji dolazi Kali Fat Dub.

No, naša srca ponovo odlaze na Mainsplash gdje je nenadana zamjena Roots in Session i Kandžije, koji mijenjaju termine, ali ne i energiju. Kandžija je pripremio dodatno i rasplesao ekipu, ali nitko nije bio spreman na ono što je uslijedilo iza. Roots in Session je jednostavno eksplodirao od selekcije,  pa preko komunikacije sa publikom i sirove energije koju stvaraju. Jednostavno smo propustili sljedeći Sounsplash nastup, a to su bile uvijek fenomenalne djevojke iz Playground Hustlea.

Za kraj šećer, na Mainsplashu, Filip Motovunski u pratnji MC-a Joe Raygun jednostavno su nas ostavili bez i zadnjih atoma energije. Kako Glavni stage se gasi zadnjih pola sata se vraćamo na Soundsplash i u ekstazi kraja dana slušamo Inku, mladog začetnika Education TV-a i član Zagrebačkog dubstep crewa Volume. Kraj kakav je dostojan samo najbolji napraviti, Inka je definitivno stavio točku na "i" i priveo nas kraju trećeg dana.

Zadnji dan je započeo na Chillsplash stageu sa Mefom i Slavonia Vibes Syndicate iz Reunited Festival. Mainsplash otvara R.A.S. (Rasta Altitude Sound) pokretač Fešte , RUUM i Hešteg programa, te smo kroz noć bili vođeni soundom dub selektora: Iron Dubz, Homegrown Sound,  BarabaDub, Jahsticesound.

Sunce se lagano ustalo na zadnji dan Seasplasha koji usprkos svim regulativama, uvjetima i zahtjevima lokalne i državne vlasti, Seasplash je pokazao da se može oduprijeti svemu, samo stvaranju dobre zabave i vibracije nikada. Dižemo čašu za još barem toliko godina da ste sa nama i da plešemo. Hvala Seasplash, hvala Šibenik, hvala Martinska.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2