Skip to main content
  • 4.08.2016.

Sweet Sound of Summer dere u Šibeniku 9. puta za redom!

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo…!" – započeo je jednom davno Gundulić, no sasvim je primjenjivo i na slatke zvuke ljeta.

 
Gdje se to slatkoća prelijeva ove baš potpuno tvoje, i ničije druge ljetne subote 6. kolovoza? Kažu nam ptice infa da Sweet Sound of Summer dere na Jadrija plaži na Šibenskoj lokaciji. Tradicije su one koje voliš, koje dođu i ostanu zato jer stvaraju lijepa sjećanja i jačaju spone u zajednici kojoj srce pulsira istim ritmom želje. Pa tako u 9. godini slatkih ljetnih kakofonija ekipa koja sjedi za organizacijskim stolom poziva za pult neke od domaćih najvećih kako bi ti dobio saharozom posipanu ljetnu zoru zvučnog.

 
Šibenik tako pleše na jednoga koji je ovdje od samih početaka, koji je odgajao scenu od zigote, jedan od onih koji je vidio potencijal prvi tonova na domaćem tlu i postao nepokrenuti pokretač, najvatreniji zagovornik, organizator i promotor domaćeg techno svemira, ljubitelj svega onoga Detroit, glava iza Moondance festivala i legendu dalmatinskih pulteva, Peru FullHousea. 
 
Pero je prvi kotačić mehanizma koji pokreće sve ostale. Glazbeno je odgojio hrvatsku scenu od njenih početaka i pokoja sijeda u bradi i pokoje desetljeće više nemaju baš nikakvog učinka na entuzijazam i volju. Zametak detroitskog zvuka rascvao se u suvremeni techno zvuk s elementima housea. Rijetko koga ćeš uhvatiti tko je svoju specifičnu mješavinu porazasipao tolikim nacionalnim i internacionalnim floorovima i festivalskim pozornicama kao što su Love Parade, Techno Parade, Mayday, Kozzmozz, Exit, Valkana Beach, Refresh Festival, Moondance ( iako se pravi da nema najdraže dijete, da baš mora birati i reći dok drugi ne čuju, to bi bio Moondance)… Srebrni lisac hrvatske elektronike, glazbena enciklopedija, neosporni majstor all-nightera i najiskusniji vuk domaćeg elektroničkog čopora ujedno je bio i zakonski skrbnik Omegaritam i Alfaritam labela.
 
Ovdje je i gospodin C, Edy C. Ponosni vlasnik Decoded i Decoded Mini Recordsa, Edy C, prvi puta je zaplakao pod šibenskim nebom 1980. ne sluteći glazbeno putovanje koje ga čeka.

 
Od prvih dodira s houseom i tech-houseom ljubav je naposljetku odvela u techno posipan electro twistom s distinktivnim tribal elementima kao vlastoručnim potpisom. 2003. godine zajedno sa Aztecom i Tom D Voxom kreće u producentske vode te osnivaju Incognito Project koji je pomeo ljestvice i zaradio im poštovanje globalnih najvećih, a iz istih glava se kasnije rađa i Electro Funk festival.

 
Vidiš li negdje ucrtano odriješito "Z" znaj da je s nama i Zorro, tip kojega je 1999. Pero vrbovao na svoj Omegaritam i uskoro se otvaraju vrata klupskih punktova kao što su Midnight, Aurora, Night, F-1, Stella, Popaj, Tribu, Discovery, Masters, Nautilus, Lazareti, Barbarella, Aqua, Gotham, Desperados, Kulušić, Otv, Planet, a na internacionalnoj razini noći ga na lineupima zatiču s globalnim imenima kao što su Laurent Garnier, Carl Cox, Jeff Mills, Kevin Saunderson, Umek, Valentino Kanzyani, Deetron, Oxia, Claude Young, Bryan Zentz, Tim Taylor, Funk Dvoid, Billy Nasty, Terry Francis, Inigo Kennedy, Southsoniks, Marusha, Jean Marie Konne…
 
Zatim plešeš na gospodina Maria Vlaića, rođenog Šibenčana koji trenutno domom zove Njemačku. Kasne devedesete donose hipnozu elektroničkim i želju da se popne za pult i 2002. mu u ruke sprema prve gramofone i vinylke i priča se širi od rodnog Šibenika na Dubrovnik, Makarsku, Zadar…
 
Još jedan Šibenčanin za pultom je i Nicehell, rođen 1982. Elektroniku susreće prvi puta 1999. u Aurori uz matrijahat Marushe. Njegova oduševljenost techno zvukom navela ga je da kupi DJ opremu i sam započne svirati. Kako su godine prolazile, house žanr postaje njegovom glazbenom ekspresijom. Iako house prizvuk čini najveći dio njegovih setova, Nicehelll smatra da je najbolji set onaj koji uključuje sve žanrove elektroničke glazbe stoga, u setovima mu se može osjetiti više žanrova, od vocal housea do techna, a posljednjih godina usnuli Šibenik budi se uz Nox Festival.

 
Uz velike i male, mlade i iskusne, dobrodošli u Sweet Sounds of Summer! Počinjemo u pet popodne i upadaš samo za cijenu osmijeha. Baci oko na puni lineup niže i poslušajte jedini savjet organizatora: "Rave on!"

FB EVENT: [06.08.]SWEET SOUND OF SUMMER w.// PERO FULLHOUSE

 
Line up:
 
Pero FullHouse
NiceHell
Mario Vlaic
Zorro
Edy C.
Chuby
Ši khaos mafia
Tour de sound
JetSet
Josip Perkov I C-lady
Bushac and L.e.o.
Andrade
Marcotic
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk