Specijalni gost splitske Jezgre je DIY inovator Josip Wolf

Ponedjeljak, 23 Travanj 2018

U šestom poglavlju edukativnog programa Jezgra ovog četvrtka 26.04. splitski Ghetto pretvorit ćemo u pravi mali produkcijski laboratorij.

Kako je već i najavljeno u suradnji sa Sonarscope.hr priprema se Ableton Live radionica i prezentacija Ableton Push 2 kontrolera. Radi se o besplatnoj radionici, a kako prisustvovati i prijaviti se pogledajte ovdje. No, to nije sve!

Kako je Jezgra stvorena s mišlju da spaja glazbene profesionalce i publiku, isto tako ima cilj poticati mlade u njihovom radu. Uvertiru u ovu radionicu napraviti će mladić imena Josip Wolf iz Nove Gradiške, kojeg bismo najlakše opisali kao inovatora u dolasku. O njemu ćete u budućnosti čuti još mnogo lijepih stvari na polju elektroničkog zvuka, jer njegova specijalnost je DIY elektronika.Na radionici će pokazati malo drugačiji pogled na glazbu i zvuk (sa elektroničke i programerske strane). Bavit ćemo se vrstama zvuka, formatima, stvaranju te reprodukciji zvuka. U drugom dijelu izlaganja ćemo se bazirati na programiranje zvuka te upravljanje, programirat ćemo neke osnovne efekte. Predavanje će biti uvod nakon kojega će prezentacija Abletona zaokružiti cijelinu jedne grane produkcije zvuka.

Kratak uvod o stvaranju te reprodukciji zvuka
Prezentacija DIY elektroničkih instrumenata
Programiranje vlastitog zvuka
Programiranje i upravljanje efektima


Wolf je DJ, producent, inovator iz Nove Gradiške, student FESBa (trenutno boravi u Splitu zbog fakulteta). Ljubav prema elektronici i glazbi, spojila se u ljubav prema elektroničkom zvuku. Nakon nekoliko godina DJ-inga, ulazi u produkciju, te izdanja na Beatality Records, te Vortex-u. Jedan od hobija su mu DIY elektronika, te programiranje. 

Specijalni gost splitske Jezgre je DIY inovator Josip Wolf