Skip to main content
  • 15.11.2017.

Super novi vibrirajući EP Filipa Motovunskog

Filipova nova Vibra napokon je  tu. Od sutra, petak 17.11, dostupna je prvo ekskluzivno na Beatportu, dok sa 01.12.2017 kreće u svoj Worldwide release.

Piše: 

No krenimo redom. Filip Motovunski jedan od Hrvatskih najradišnijih DJ i producenata kroz zadnjih godinu dana neumorno udara po tim beatovima, te donosi nova i zanimljiva izdanja za PDV (10 years making beats), te Bad Taste Recordings za koji potpisuje i ovaj EP naziva „Check Out The Vibe“, koji je prvi veći EP za Bad Taste Rec., a za koje je do sada izbacio Right Here/Lava Vip, te Belly of the Beast i naravno tko bi  će zaboraviti Lion King temu koju je kao i uvijek začinio svojim osebujnim stilom.

Da Filip ne mari za ideju žanra ili pod žanra dokazuje nam sa svakim svojim izdanjem, no niti jedno nije više „začinjeno“ kao što je to upravo ovaj EP.

EP u svojoj cjelini ima četiri nove trake. Naslovna „Check Out The Vibe“ koja je i svojevrsni intro cijelog EP-a ispunjena jungle, jumpupiš i hip-hop elementima, zatim nešto energičnija i više neuro orijentirana „Totem Hunt“, kao što je i „Atmosfire“ koja još dodatno ubrzava puls na podiju, te sve je zaokruženo nešto mekšom i nježnijom „Whisper“.

Divota ovog EP-a jest to da je konzistentnost među trakama toliko jaka, da sam EP preslušao jedno desetak puta dok napokon nisam uspio barem malo razlikovati trake, što me dodatno oduševilo naročito u današnje vrijeme kada je ona traka koja prodaje izdanje obično dosta drugačija od ostatka izdanja (ovdje govorim o EP izdanjima i singlicama).

Upravo ta konzistentnost stvara magiju koja jest Check Out the Vibe. Sami EP, već su podržali mnogi na svojim Souncloud profilima, dok je bitno spomenuti Skankandbass koji je na svom profilu objavio traku „Atmosfire“, te na radio valovima od strane BBC-a i Noisie, na Noisia radio.

Također su do sada tri objavljene trake dobile i jaki support od strane renomiranih imena scene kao što su Teebee, Delta Heavy, June Miller,…, no više o tome što su rekli uskoro.

Produkciju, mastering , te sve bitno oko izdanja potpisuje sam Filip, što uključuje i vizualni dizajn i identitet. Novi smjer produkcije je očito drugačiji, nego do sada, te elementi neuro funka koji se protežu kroz sve četiri trake su dosta izraženi, no upravo elementi koje Filip dodaje kroz taj neuro funkish stlye je novitet za Bad Taste Rec. i nadasve osvježavajuće. Trake su u kompletu vrlo bouncy, te svaka u svome jedinstvu predstavlja jednu priču, tj. emociju ili svojevrsni trenutak u kojem se izgubite dok slušate ovo izdanje.

Dakle da sumiramo, svakako čekirajte Filipovu vibru, jer on samo postaje bolji i bolji, a dok dočekamo neki konceptualni album i/ili novo neko izdanje iz radionice neumornog producenta uživajte u ovom izdanju koje moglo bi se reći Filipov najbolji rad do sada, te željno isćekujemo nastavak.
{youtube}tLR4pSIgc5g{/youtube}

EP možete nabaviti u pre-orderu još danas ili regularno od sutra na linku ispod.

-> https:// https://www.beatport.com/release/check-out-the-vibe/2149615

[FB]
[SC]
[BadTasteRec]


Recenziju napisao – Dragan Franc Srdoč aka DJ FrenkyBoy, a svakako pročitajte i njegov intervju koji je odradio sa Filipom za Klubsku.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2