Skip to main content
  • 17.10.2019.

IGZ: Uživam u ‘kopanju’ novih ali i starih izdanja

Intervjuirali smo IGZ-a uoči njegovog nastupa na proslavi 18 godina našeg portala u Aquarius clubu.

Piše: 

IGZ je  aktivan član scene posljednjih godinu dana i može se reći kako je tu godinu iskoristio maksimalno. Uz nastupe u svim zagrebačkim klubovima koji promiču underground kulturu on je i jedan od osnivača čak dva perspektivna kolektiva – NAMAZ i synesthesia. Nakon što smo imali priliku slušati njegov promo mix na Radio 101 gdje ga je intervjuirao legendarni Slavin Balen,  pokušali smo bolje upoznati ovog ambicioznog mladića koji će predstavljati nova lica elektroničke scene na 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

1.Svoj stil najviše opisuješ kroz micro house žanr? Možeš li nam reći nešto o njemu i pokušati ga objasniti našim čitateljima koji možda nisu upoznati sa njim? Zašto si se zaljubio baš u taj zvuk?

Micro house je žanr koji se bazira na 4/4 ritmu ali se razlikuje od tipičnog house-a po tome što umjesto klasičnih house kickova, clapova i hi-hat-ova često koristi nekonvencionalne zvukove  koji su dobiveni sampliranjem. Najveća imena koja su ovaj žanr u današnje vrijeme toliko proslavili su definitivno Ricardo Villalobos, arpiar kolektiv (Rhadoo, Petre Inspirescu i Raresh) te etiketa Perlon.

Ja sam se zaljubio u taj zvuk baš zbog tog posebnog feelinga koji ima a koji je dobiven zvukovima koji nisu karakteristični u drugim žanrovima. Svatko tko ga je slušao zna o ćemu se radi kada kazem da daje drugačiji feel. Isto tako, jedna od glavnih karakteristika  žanra su gramofonske ploče. U microhouse krugovima njeguje se vinyl kultura te mnoga izdanja izlaze vinyl only. Upravo je i to jedan od razloga jer ja naprosto uživam u kopanju starih i novih izdanja na plastici i puštanju iste.

2. Osnivač si dva kolektiva, možeš li nam ih predstaviti? Po čemu se oni razlikuju?

Baziraju se na sličnom zvuku ali je koncept partija nešto drugačiji. NAMAZ je kolektiv koji se više bazira na gostovanjima i klasičnom doživljaju clubbinga. Do sada smo radili razna domaća i strana gostovanja u Podmornici poput Diego Krause i Mariano Mateljan  te planiramo nastaviti dalje u tom smjeru. Nastao je tako što smo ja i dva prijatelja primjetili oskudicu partija, a pogotovo gostovanja minimal/micro zvuka pa smo odlučili uzeti stvari u svoje ruke. Slijedeće izdanje NAMAZA se sprema za 21.12 što je ujedno i prvi rođendan kolektiva.

Sa druge strane imamo synesthesia. kolektiv gdje je koncept partija cijelokupni doživljaj svih osjetila stoga uz odličnu selekciju  možete očekivati neki vizualni podražaj poput  izložbe, vizualne umjetnosti, projekcije ili uređenje prostora. Svaki put pokušavamo upotpuniti doživljaj plesačima, trudimo biti inovativni te svaki puta ponuditi nešto novo.

Kolektiv je nastao nakon jednog privatnog partija u Brazilu brodu na Savi gdje smo prijatelji i ja primjetili da manjka takvih zabava sa "obiteljskom" atmosferom te smo odlučili raditi stalno.  Tri prijatelja i ja smo osnovali kolektiv, no on se proširio i sada  broji čak 6 članova od kojih  5  DJ-eva te jedna ženska  članica koja je skupa sa nama organizator i vodi društvene mreže. Uskoro se sprema rođendan synesthesie 26.10. u Pločniku uz izložbu našeg prijatelja mp3p.

After The After- Namaz na Klubskascena.hr facebook stranici


Izradila: Janet Beriša za synesthesia. aftermovie
 

3. Što nam pripremaš za slavlje u Aquariusu? Skriva li se u tvojim setovima još štogod osim micro housea?

Možete očekivati kvalitetno zagrijavanje na A1 plesnom podiju gdje ću vam predstaviti svoj uvodni set sa pomno odabranim trakama koje najviše zalaze u taj minimal/micro house ali ovisno o situaciji na plesnom podiju možete me uhvatiti kako zalutam prema dub technu, breakbeatu i starijim house&techno izdanjima poput onih sa labela  Wiggle.

4. Kako si se osjećao kada si pozvan da predstavljaš svoj zvuk na velikom događaju poput More Than Clubbing? Zbog čega si prihvatio taj poziv i ćemu se najviše veseliš?

Počašćeno, drago mi je da ste prepoznali moj rad. Na ovako kvalitetan party i line-up bi uvijek pristao te moram reći kako mi se posebno sviđa More Than Clubbing koncept čiju ideju podupirem te tome i sam naginjem u svojim projektima, poput synesthesie.

IGZ se pridružuje golemom line upu za naš veliki rođendanski party povodom 18 godina postojanja, u petak 15.11. u Aquariusu gdje predstavljamo koncept More Than Clubbing. S njim su još Valentino Kanzyani, Mayell, Mate Čeko, Forniva, Lawrence Klein, Sergej Snooze, Legabyte Live. Povoljnije ulaznice su u pretprodaji na Entrio ili lancu prodajnih mjesta. Idućeg tjedna objavljujemo treću fazu line-upa te potpuni program događaja.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

 


 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk