Skip to main content
  • 25.10.2023.

Klubska Scena će uz Endorphin festival predstaviti novi web i proslaviti 22 godine rada

Više od dva desetljeća Klubska Scena prednjači na sceni elektroničke glazbe kao najpoznatiji portal i platforma koja okuplja, te nagrađuje glazbene entuzijaste, ali i stvara nezaboravna clubbing iskustva. Svaki rođendan i evolucija obilježena je inovativnim idejama, ostavljajući publici više od lijepih uspomena

Piše: 


Endorphin festival u klubu Boogaloo – Petak, 1. prosinca

Inspiriran hormonima sreće, festival ima za cilj potaknuti euforično iskustvo kroz glazbu i ples, pružajući posjetiteljima dozu pozitivne energije i radosti.

Program koji je pomno odabiran mjesecima, predstavlja 37 hrvatskih i regionalnih DJa, preko 25 sati glazbe, više od 20 kolektiva i 3 floora, a line up možete pronaći u nastavku.

Novi web Klubske Scene koji će uskoro ugledati svjetlo dana donosi svježu estetiku i funkcionalnost kako bi posjetiteljima pružio što bolje iskustvo. Ovaj festival predstavlja novu fazu u evoluciji već impresivne povijesti portala, donoseći svježe koncepte i ideje.

Nadahnuti kemijskim formulama hormona sreće, potrudili smo se da audio-vizualni doživljaj Endorphin festivala bude jednako inspirirajući i uzbudljiv.

Endorphin festival ima 3 floora, a svaki je posvećen jednom od ključnih hormona sreće: dopamin, oksitocin i serotonin. Svaki hormon sreće igra svoju ulogu u izazivanju različitih emocionalnih stanja i osjećaja, a ovaj festival će pružiti posebno iskustvo na svakom od tih floorova.

DOPAMIN FLOOR

Igra ulogu u nagradi i zadovoljstvu, te se često povezuje sa motivacijom i uživanjem. Dopamin u Boogaloo usrećit će ljubitelje techno i goa/psy trance glazbe pošto se vezuje za slušanje glazbe bržeg tempa. Ovaj hormon sreće može se lučiti i uživanjem u kikirikiju.

Canis Lupus (Red Riding Hood)

Commissar Lag (Rekids, Mord)

Dalton Trance Teleport (Blue Tunes Chillout)

DJ Jock (Roots)

Jah Pants (Dancing Warriors)

Lunar Dawn (Area 53)

Manitu (Baraka kolektiv)

Rejvnesansa

Richma (ChiliBar)

Shipe (Future Scope)

Smalltown Boy (Baraka kolektiv)

Tech Rule (Feel Pleasure)

Trim (Hapësira)

Uran B. (Hapësira)

OKSITOCIN FLOOR

Poznat kao "hormon ljubavi" ili "hormon povezanosti", oslobađa se tokom intimnih trenutaka, ali također igra ulogu u socijalnoj povezanosti i povjerenju. Oksitocin u Boogaloo vezat će se za house floor jer je house glazba najsenzualnija na našem festivalu i veže se upravo uz ljubav, povezivanje, osjećaj bliskosti, zagrljaj.

2odd (Sarajevo Matinee)

Alain (Sarajevo Matinee)

Andreas (Greenlight Collective)

Animula (Sinergia)

Coem (Sarajevo Matinee)

Einfakinn

Grenco (Greenlight Collective)

Hudi (MYUZ)

Jerpa (Sinergia)

Luton

Marcel (Liminal)

Marin Biočić (Seriously Twisted)

Stephanie Prekali

Yakka (MYUZ)

SEROTONIN FLOOR

Povezan je sa osjećajem sreće, zadovoljstva i regulacijom raspoloženja. Serotonin u Boogaloo će biti drum and bass floor jer za njegovo lučenje je bitna dobra tjelovježba, a ima li boljeg tempa od 160-180 BPM-a. Hrana koja će regulirati ovaj hormon sreće su tamna čokolada i banane.

B kao Borna (Penthouse DnB)

Cue Surprise (Olive Session)

DMT (Drop)

Flowmo (Penthouse DnB)

FrenkyBoy (Bubanj&Bass)

Minimalist (Koturaljke)

Richo (Olive Session)

VRH

Win Co. (Olive Session)

Festival će veliku pozornost posvetiti vizualnim aspektima za koje je zadužena Rejvnesansa.

U prodaji je ograničeni kontigent 2nd Release ulaznica, a možete ih osigurati online na Entrio ili jednom od fizičkih prodajnih mjesta.

U ponudi su i Grupne ulaznice (3+1) za ekipu – kupi 4, a plati 3!

Što nas na plesnom podiju svih povezuje?

Elektronička glazba, ples, senzualnost – a upravo svi ovi aspekti oslobađaju hormone sreće u nama. Hormoni sreće su dio složenog sistema koji kontrolira naše emocionalno stanje i njihova ravnoteža igra važnu ulogu u mentalnom zdravlju. To je razlog zašto mnogi ljudi doživljavaju glazbu kao sredstvo za poboljšanje raspoloženja i osjećaj sreće.

Endorfini: Prirodni analgetici koji se oslobađaju tijekom fizičke aktivnosti i stresa, pomažući da se smanji osjećaj bola i stvori osjećaj euforije. Zovu se još i molekule sreće jer je za postizanje optimalne razine ovog hormona sreće potreban energičan ples, aerobik, ili izlazak iz komfor zone, a kao hrana koja ga pobuđuje ističe se čokolada.

KLUBSKA SCENA – SINCE 2001

Posljednjih godina prekretnica je bila proslava 10. rođendana 2011. godine, obilježena novim vizualnim identitetom i rebrandingom. Nastupilo je 35 hrvatskih DJ-a i kolektiva na četiri floora Boogalooa, događaj koji je odjeknuo kod publike i aktera scene. S vremenom je Klubska scena proslavila svoju 15. godišnjicu osnivanjem "Nagrade Ambasador"; edukativnim programima poput "Jezgre"; izložbom „Klubovi jutro poslije“; gostovanjem Ricarda Villalobosa; "Takeover" turnejama u devet gradova, pa čak i nastupima DJ-a u Tunelu Grič za Svjetski dan glazbe.Audio-vizualnim konceptom "More Than Clubbing" u Aquariusu je proslavljena 18. obljetnica, čime je dokazano da je elektronička glazba sastavni dio suvremene umjetnosti. Tijekom ovog putovanja jedno je ime nadmašilo vrijeme i rezoniralo među svima koji vole uživati na plesnom podiju, bez obzira na njihovu glazbenu preferenciju – "Endorphin".

Najpoznatiji od ovih hormona "dobrog osjećaja", endorfini, bili su središnji dio etosa Klubske scene.Podrijetlo imena seže u vrijeme kada je Forum KS bio na svom vrhuncu. Bez entuzijazma osnivača Gorana Tomaševića, koji je proputovao nebrojene partyje diljem Hrvatske i regije, današnje priče Klubske scene možda ne bi ni bilo. Ovo je bila savršena prilika da se oživi događaj zamišljen kao domaći i regionalni showcase, sadržavajući glavne žanrove elektronske glazbe kao što su techno, house, drum and bass i psytrance.

Tako je projekt "Endorphin" ponovno pokrenut, a pravo je vrijeme jer je Klubska scena u procesu pokretanja nove web stranice, webshopa i drugih uzbudljivih projekata. Osim hrvatskih umjetnika, na festivalu će nastupiti izvođači iz Slovenije, Srbije, BiH i Kosova, stvarajući jedinstvenu regionalnu sinergiju. Program sadrži raznolik raspon DJ-a i umjetnika, promovirajući kako etablirane tako i talente u nastajanju, s fokusom na regionalnu sinergiju i kulturnu razmjenu.

Goran Tomašević, osnivač Klubske scene smatra da ovaj festival predstavlja još jedan korak u evoluciji clubbing i festivalske scene. Ideja je stalno iznova osmišljavati i nuditi nove dimenzije u clubbingu (za što je i dobio pohvale od cijenjenih promotora u industriji) pa je u bliskoj budućnosti planiran i razvoj ovog festivala u puno širem kontekstu.

sonus 2
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju