Skip to main content
  • 7.12.2023.

Pretprogram Ambasadora kroz 16 fotografija – DJ set Yakke, izložba, upoznavanje udruga

VII. izdanje nagrade Ambasador donijelo je bogati uvodni program.

Piše: 

Ususret početku glavnog programa i prije nego li su se otkrili laureati nagrade Ambasador u 42 kategorije Hrvatske i regije, višestruko nagrađivani hrvatski DJ i producent Yakka zagrijavao je uzvanike DJ setom kroz kojeg je predstavio svoj novi projekt “Domaće House Obrade“.

Uz ritmove “Domaćih House Obrada” brojni uzvanici iskoristili su priliku za razgovor, umrežavanje i razmjenu kontakata, kao i razgledavanje izložbe nominiranih fotografa te upoznavanje s udrugama Terra i Porat.

Udruga Terra je predstavila svoj program “Tripsitters“, poznat po svojoj misiji stvaranja sigurnijeg noćnog okruženja u Rijeci, koji započinje sa svojim radom u Zagrebu.

Na ovogodišnjem uvodnom programu nagrade Ambasadoru predstavili su svoj rad i inicijativu za uvođenje drug-checkinga u Hrvatskoj. Njihova inicijativa, koja je sve bliže ostvarenju, omogućit će bolju informiranost o tvarima koje se konzumiraju i time osigurati sigurnije noćne izlaske.

Na pretprogramu Ambasadora se predstavila i udruga Porat sa svojim programom “Siguran Izlazak“. Riječ je o programu smanjenja štete putem informiranja i senzibiliziranja korisnika psihoaktivnih tvari o zdravstvenim rizicima, efektima, posljedicama konzumiranja i rekreativnog korištenja klupskih droga kod mladih osoba.

Cilj programa je je informiranje i senzibiliziranje o zdravstvenim rizicima na mjestima okupljanja mladih (poput klubova, festivala, koncerata) postavljanjem informativnog mobilnog štanda.

U maloj dvorani zagrebačkog Boogalooa bila je postavljena i izložba nominiranih fotografa u kategoriji “Kreativna event fotografija u regiji“. Poviše plesnog podija su bile postavljene fotografije Adnana Linge, Enore Paole, Heidi Samardžić, Ire Šutine i Marka Edga.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk