Skip to main content
  • 8.12.2023.

Snimka teme s Ambasadora: “Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje”

Uvodna tema diskurzivnog programa Ambasador je bila “Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje” koju je moderirala Tea Hendija, a gost je bio Bruno Pietri

Piše: 

Program ovogodišnjeg Ambasadora zaključen je s edukativno-diskurzivnim temama kroz koje su se obradila važna pitanja za sve mlade, ali i one nadolazeće glazbenike koji žele imati svoje mjesto u glazbenoj industriji.

Kroz sat vremena teme, Tea Hendija je predstavila formatirani radio i ušla u srž uloge glazbenog urednika na njemu. Otkrila je kako izgleda proces biranja pjesama za radio, kako izgledaju istraživanja za pjesme koje “prolaze” kod slušatelja, objasnila je zašto se neke pjesme vrte više od ostalih te predstavila primjere trenutno aktualnih elektroničkih radijskih traka.

Gost prve teme, Bruno Pietri je kroz razgovor predstavio svoj dosadašnji rad, put do radijske postaje, rad s izdavačkom kućom, kao i odgovarao na neka od pitanja iz publike vezano uz trenutne glazbene trendove s kojima se može dospjeti do radija. Pred sam kraj teme, razvila se važna diskusija o tome – treba li radio imati edukativnu ulogu u kontekstu glazbe.

Kompletnu video snimku uvodne teme diskurzivnog programa možete pogledati na službenom YouTube kanalu nagrade Ambasador, gdje će uskoro biti objavljene i snimke drugih obrađenih tema.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2