Skip to main content

Sergej Snooze već 30 godina postavlja energiju podija kao prioritet pri odabiru traka

Malo je onih koji su toliko doprinijeli hrvatskoj elektroničkoj sceni kao Sergej Snooze.

Piše: 


Kao umjetnik, DJ i promotor posvetio je svoj život iskrenoj avanturističkoj potrazi unutar svakojakih tipova zvuka, od housea i techna, preko konceptualne umjetnosti i zvučnog dizajna, dotičući se u međuprostoru čitavog raspona žanrova i projekata.

Kroz sva ova iskustva Snooze je ostao odan istinskoj umjetnosti plesnog podija, držeći fokus na undergroundu bez straha od eksperimenta te uvijek radeći na stvaranju savršene kohezije DJ-inga, glazbe i publike, bilo to u prostoru kluba ili svijeta izvan njega.

Više od desetljeća Snooze je držao tjednu rezidenciju u svom rodnom gradu, Zagrebu. Stvaranjem i vođenjem proslavljenog kluba Sirup od temelja naviše, odigrao je ključnu ulogu u dovođenju najkvalitetnijih DJ-a i producenata u grad. U međuvremenu je s Poratom preuzeo postojeću lokaciju i gradio na njenim temeljima, koji se sada mogu vidjeti u Barbarellas klubu Garden Festivala. Kroz sve ovo koristio je poziciju DJ-a kako bi pogurao vjeru u baš pravu ploču u ispravnom trenutku, postavljajući energiju podija kao prioritet pri odabiru traka koja će nositi noć – stav koji ga je pronio diljem čitave Europe u širenju ove poruke.

Kako bi promovirao glazbu u koju vjeruje i izvan margina noćnog kluba, Snooze je ustanovio Home Media Electronica label 2003. stvarajući jedan centralni outlet za hrvatske umjetnike, gdje su se njihovi radovi našli zajedno s onima respektabilnih internacionalnih remixera kao što su Marko Nastić, Petar Dundov, Rob Mello, SCSI-9 i mnogi drugi. Nakon stiskanja pauze na labelu na četiri godine kako bi mogao svoje vrijeme posvetiti Sirupu, Snooze je iznova reaktivirao Home Made kako bi mogao surađivati s prijateljima razasutim diljem svijeta te izdavati glazbu koja ga inspirira.

U međuvremenu, njegovi osobni kreativni pothvati pod Sergej Snooze pseudonimom lansiranim na izdanju Dimensions festivala 2012., zaronili su u tople melodije i analogne sonične prostore suvremenog deepa i tech house, u samostalnom radu ili uz bok sa studijskim partnerom FM-om, kako bi prizvali u stvarno emocionalno nabijene trake i remixeve.

Odmičući se od poslovnog i komercijalnog aspekta glazbene industrije da bi nahranio kreativnost, dok je paralelno završavao doktorat u Glazbi i tehnologiji i predavao na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Snooze nastavlja neprekidno graditi na svojim pozamašnim postignućima koji su ga učinili moćnom silom elektroničke glazbe unutar i izvan granica Hrvatske.

Sergej se pridružuje golemom line upu za naš veliki rođendanski party povodom 18 godina postojanja, u petak 15.11. u Aquariusu gdje predstavljamo koncept More Than Clubbing. S njim su još Valentino Kanzyani, Mayell, Mate Čeko, Forniva, Lawrence Klein, IGZ, Legabyte Live. Povoljnije ulaznice su u pretprodaji na Entrio ili lancu prodajnih mjesta.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ambasador (@ambasador.hr)

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2