Skip to main content

Tome R iz Sit Down Recordingsa trakama osvaja svijet

Tome R ovih dana na top listama iza sebe ostavlja čak i Terry Francisa te Eddie Richardsa.

Piše: 


Njegov EP „Train to Nowhere“ među najprodavanijim je izdanjima Household Digital labela, chartali su ga Archie Hamilton i rumunjski NTFO. Ovaj prije nešto manje od godinu dana objavljen EP kod Tome nije iznimka po uspješnosti. Najnovije što od njega možemo čuti je EP „Curiosity“, koji je izdao pod okriljem Cyclic Recordsa, rumunjskog labela koji je u vlasništvu jednog od tamošnjih neokrunjenih kraljeva njihovog prepoznatljivog minimal deep tech zvuka Mihai Popovicua.

Tome je trenutno jedini Hrvat na njegovom labelu, a stvar je tim veća što je i sam Mihai pokazao oduševljenje njegovom trakom „Curiosity“ pa ju remixirao – tako se na EP-ju mogu čuti dvije verzije „Curiosityja“ te traka „Event Horizon“. Veliki fan originalnog „Curiosityja“ je i Stefano Noferini, koji ga često zna uvrstiti u svoje setove. U punoj kreativnoj snazi, Tome R je izdao i EP „Plus Jamais“ za Affinity Lab, što mu je također premijera na toj etiketi. Ni tu nije izostao support – chartan je od strane Beatporta s trakom “Traces Into Woods” u top deep techa za veljaču 2019.

Tu nikako nije kraj, Tome najavljuje ponovni “put” za Rumunjsku, za Monocord Records u vlasništvu Dirty Culturea. Na ljeto izlazi EP s velikim nizozemskim producentom Lauhausom, a za mjesec dana EP s Vlad Bretanom. Osim što njegova produkcija biva itekako prepoznata, najavljuje i poslastice kvalitetnih i poznatih producenata na svojem labelu Sit Down Recordings, koji već itekako dobro kotira u svijetu.

Prva prilika za čuti Tomu za pultom ne može biti bolja – on i Juri Paik najavljuju bombastičan b2b set za Magic Sound of Dalmatia već ovog vikenda. Konkretno, vrijeme radnje je 1. lipnja, a mjesto svima poznata Aurora.

Uz ova dva dijamanta, koji su najvažnije persone iza Sit Down Recordingsa, tamo će se na tri floora okupiti još 30-ak DJ-a koji su zaslužni za najljepše melodije na području od Zadra do Dubrovnika. Samo neki od njih su Pero FullHouse, Chuby, Foxy, Beepolar, El Commando, Marul, Manistra, Mate Kokic, Stipe, PaleolitiK, Jock, Amigoo itd. Karata je sve manje, a dostupne su na Adriaticketu.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2