Skip to main content
  • 30.04.2019.

Toni Juranović, Juri Paik, Tome R i Chuby za pultom Aurore na jedinstvenom partiju

Prvog lipnja povrh Primoštena u Aurori okupit će se dalmatinska elektronička scena od Zadra do Dubrovnika sa 32 DJ-a na 3 floora od sumraka do zore, slaveći ples i glazbu pod okriljem Magic Sound of Dalmatia projekta.

Piše: 

Nedavno su nam 3 pionira scene Pero, Zorro  Edy C. sa najdužim stažom za pultom Aurore objasnili što misle o projektu i kultnoj Aurori; slušali ste i 5 setova sa legendarnih gostovanja; a predstavili smo i naše goste koji stižu iz Dubrovnika, Zadra, Vodica i Komiže.

Ovdje smo sada da biste saznali malo više o četvorki koja stiže iz Makarske, Sućurja na Hvaru, Trogira i Tisnog, pa tako redom donosimo priču o slijedećima: Toni Juranović, Juri Paik, Tome R i Chuby.

Podsjećamo Vas da su još danas 30.04. u prodaji Advance ulaznice po 70 kn koje su rasprodane 75%, kao i Grupne Advance ulaznice za 250 kn (5 ulaznica). Možete ih kupiti na Adriaticket.com

Magic Sound of Dalmatia FB event

TONI JURANOVIĆ (Control Music)

Školovani glazbenik i multiinstrumentalist iz Makarske, s preko 20 godina iskustva na sceni. Stilski neograničen i nepredvidljiv, te u kombinaciji sa savršenom tehnikom miksanja na flooru nikog ne ostavlja ravnodušnim. Posjeduje ogromnu glazbenu kolekciju, tako da je nešto davno zaboravljeno često u prvom planu njegove “vožnje”. U svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao je i dijelio stage s imenima poput: Maya Jane Coles, Dennis Ferrer, Lee Burridge, Ten Walls, Cristian Varela, Booka Shade, Hernan Cattaneo, Nicole Moudaber, Noir, Oxia, Pirupa, Nima Gorji, Metodi Hristov, Nic Fanciulli, James Zabiela, Butch, Faithless, 16Bit-Lolitas, Kenny Larkin, Tube & Berger, Steve Rachmad, Marko Nastic, Valentino Kanzyani, Riva Starr, Andhim, Terry Francis, Tevo Howard, Ian Pooley, Steve Bug, Solomun i mnogim drugim respektabilnim izvođačima, što u regiji, što izvan nje. Trenutno je rezident u nekoliko Top klubova u Hrvatskoj, te gotovo stalan gost domaćih i stranih festivala. Dobitnik je nagrade “Ambasador godine” koji se dodijeljivao 2016. za najboljeg klupskog rezidenta.

JURI PAIK (Sit Down Recordings)

Za sve vas koji to vole nešto nježnije i preferiraju svjetlo naspram mraka ovdje je i izbor nježnijeg zvuka gdje se smještaju Juri Paik i Tome R, glave, ruke i srce iza mega uspješnog u stratosferu lansiranog Sit Down Recordingsa čiju estetiku grle najpoznatija imena žanra.

Juri Paik razgranao se od Inteca, Terminal M-a i Primate-a do raznolikih kapilara techna i housea, a od ulaska u digitalno doba priznaje da najviše cijeni njemačku scenu, kako zbog kirurške produkcije tako zbog vrhunskih vizualnih identiteta. Iza aliasa skriveni Jurica Vuljan, klinac brodograditelja, umjesto na pučinu 90-ih je usmjerio pogled na makadamsku stranputicu DJ-inga i produkcije, gdje je elektronika spontano uhvatila rep punk/new wave djetinjstva proplesanoga negdje na  šarenom flooru splitskog kluba "Up & Down" krajem 90-ih godina prošlog tisućljeća.  Techno ga je ugrabio pod svoje i uz podršku tadašnjeg suradnika, kolege i prijatelja Inafa nastaje i prva produkcija za londonski Missile Records. U međuvremenu postaje i karika unutar koda Decoded Recordsa, dok simultano na hiperprodukciju samo odmahuje rukom i rola okom posvećujući se njenom suprotnom polutihih istraživanja i eksperimenta i lutanjima u potrazi za nemoguće modernim basom.

TOME R (Sit Down Recordings)

U b2b setu pridružuje mu se Tomislav Abaza aka Tome R, rođeni Trogiranin koji se beznadno zakačio za elektroniku još u osnovnoj školi i kroz techno, house i tech house postao i supokretačka sila u pozadini Sit Down Recordingsa koji vjeruje u odabir sočnih traka za novu bujajuću mediteransku scenu, koji vjeruju u kvalitetu trake, a ne kult ličnosti kroz soulful house, tech house, jazzu prikladne klavijature te duboke flowove kao podstruju.

CHUBY (Underground Tisno)

Chuby alias krije Zorana Čubrića, gospodina rodom iz rasplesanog Tisnog, koji živi u glazbi od 2004. U svome gradu ujedno je prvi puta i nastupio 2006. i od tada nadalje ne prestaje – tvrđi, mekši i na čitavom spektru između polova – groovie, sa puno vokala u house i tech-house glazbi. Poznat je po dugim setovima na afterima pa ga ekipa naziva i Dr. After. Chuby je osim DJ-inga poznat i po organizaciji partija preko vlastitog projekta Underground Tisno koji ugošćuje lokalne i inozemne DJ-e. Tijekom svoga puta na sceni imao je priliku stati za pult sa imenima kao što su Cristian Varela, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, WestBam, Alexander Kowalski, Marco Bailey, Billy Nasty, Edy C., Pero Fullhouse, Teo Harouda, Eggy…

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2