Skip to main content
  • 28.05.2019.

Ben Klock rasplesao Time Warp uz Strike naše Insolate

Znaš li je osobno reći ćeš joj "Bok Sunčice!", ako si plesao posljednjih desetljeća na bilo kojem techno flooru koji drži do sebe poznavao si je pod imenom Miss Sunshine, a danas domaću kirurginju opsesivno dobrog techna znaš u novom preslagivanju fotona za pultom pod aliasom Insolate.

Piše: 


Dvadeset godina je prošlo od kada je Insolate preselila stopala i sve što jest za pulteve u beskonačne neutažive techno dijaloge. Pod paskom struje, techna, klubova, podija, noći i ritma, ova Osječanka sada stavlja sve na svoje mjesto i stvara mjesto za sve pružajući dom dislociranom ekscentrizmu neobičnog na vlastitom, s Volsterom skrojenom, Out of Place labelu.

Traume su one koje vječito pokušavaju naći razrješenje u ponavljanju iste petlje u nemogućnosti da prelome svoju traumatičnost i oslobode se (te), no ova label matrona redovno ih liječi na podiju uz sjajni TRAUM, a plesalo se i u svetim elektroničkim institucijama kao što su Berghain, Rex, Tresor, Club d’Anvers, ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest

Čini se da negdje na križanju talenta, truda, mudrosti i iskustva nastaje plodno tlo kada se komadi slagalice uklape onim zvukom koji ti pruži zadovoljstvo kada nešto savršeno sjede u utor, pa je tako 13. svibnja s renomiranog Get Physical labela rođena kompilacija Croatia Gets Physical na kojoj trotračje domaćih slušnih gušta uz Insolate čine i Marina Karamarko i Andrea Ljekaj, Insolate je doprinijela s trakom "Nada".

Techno sci fi vožnjom pogonjenom brzim ritmovima i synthovima nalik škripanju tračnica vlaka, popela se na 33. mjesto Beatportove Electronica top 100-tke i nastavlja uspon. No, sretneš li je ovoga proljeća onaj posebno ponosan sjaj u oku pripiši i Warp brzini, Time Warp brzini.

Time Warp je divlje prekrasno mjesto glazbe, slobode, ljudi, jedne zajednice koja uživa u onome što zajedno voli amplificirajući užitak, a Ben je jedan od onih koji izgleda kako techno zvuči i hipnotizira melasu plesa pod binom istraživanjem subžanrova techna, uspijevajući stvoriti ugodno sirovo intenzivno putovanje koje ima rafiniranu strukturu konceptualne čistoće. A kako zvuči kada Insolate odjekne gorostasnim Mannheimskim kompleksom poslušaj na videu niže. Pohodi li te muza da bi saslušao sve izvoli, a želiš li samo Sunčicu u uhu skoči na vremensku oznaku 26:45 za traku "Strike" i upij udarni val na podiju. Daj sve od sebe, udari najbolje što možeš i nadaj se najboljem. Sudbina i razum će se pobrinuti za ostalo.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2