Skip to main content
  • 27.02.2022.

Edkub: švicarsko-kubanska grupa koja želi vratiti elektroničku salsu u modu

Fred Sumi, švicarski producent i skladatelj, upravo je predstavio novi isječak koji uranja u unutarnje putovanje između fikcije i stvarnosti.

Piše: 


Rezultat je jedinstvena i autentična mješavina salse i elektroničke glazbe pod nazivom "Yaya". Između Švicarske i Kube, švicarski producent Fred Sumi poziva vas na putovanje između dvije kulture. Kroz Edkub koji je osnovan 2018., švicarski skladatelj, producent i basist ima za cilj "izgraditi most" i povezati svjetove između kubanske salse i elektroničke glazbe – njegove dvije strasti.

Tijekom svog prvog boravka na Kubi, Fred Sumi je otkrio svoju ljubav prema kubanskoj glazbi i točnije Timbi (glazbeni instrumenti iz porodice udaraljki). "Yaya", prvi naslov i eponim sljedećeg albuma, rezultat je suradnje Freda Sumija i mnogih kubanskih glazbenika iz svih sfera života. Na vokalu, braća Yassel i Rayel Sotomayor, pjevači prožeti afričkim korijenima kao i Marbis Manzanet.

Što se tiče instrumenata, to je pravi orkestar koji komponira ovaj projekt i prati švicarskog umjetnika s kongama Dunieskyja Barreta, na timpanima Roicela Riverona; Euardo Bringuez Ayarde na trubi, žice na kubanskoj gitari Nestora Laga ili Maykel Garcia Gonzalez na klaviru.

Dvije spojene strasti – Isječak između fikcije i stvarnosti

Spajajući dvije kulture, naslov i isječak "Yaya" ističu lik koji je izgrađen između dva svijeta: fikcije i stvarnosti. Uhvaćen u melodiju, ovaj naslov "elektroničke salse" jasno je složen za ljeto.

U ovom isječku Chris Erland i Hansel Leyva savršeno poštuju kubanske umjetnike i njihove netipične instrumente, ali i elektroničke zvukove zahvaljujući MPC Akaiju, odnosno raznim sintisajzerima.

Izdanje je namijenjeno i ljubiteljima kubanske glazbe i entuzijastima elektroničke glazbe. "Yaya " je samo početak ove suradnje, a istoimeni album izlazi u ožujku 2022. godine.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2