Skip to main content
  • 9.10.2019.

Podsjetimo se na 9 najvećih hitova The Chemical Brothers-a

Poslušajte njihove najpoznatije i najuspješnije singlove te se prisjetite zašto je odlazak u Dom Sportova obavezan.

Piše: 

Nakon velike 'No Geography' turneje, nastupa na najvećim svjetskim festivalima, od Meksika, preko Glatsonburyja do Fuji festivala u Japanu, a uoči velike završnice u Londonu, The Chemical Brothers  stižu u Hrvatsku, i to u Zagreb, gdje će nastupiti po prvi put  u Domu sportova 12. listopada.


 
Galvanize
je bila dio albuma iz 2005. godine  ‘Push The Button’.  Bila je #3 na UK ljestvici dok je u Španjolskoj bila na  #1 mjestu puna dva tjedna.

Hey Boy, Hey Girl izašla je prije 18 godina kao dio njihovog albuma  'Surrender' a također je jedno vrijeme bila na  #3 mjestu  UK ljestvica.

Block Rockin’ Beats izdana je kao dio njihovog drugog albuma ‘Dig Your Own Hole’ iz 1997. Postoje dvije verzije ove trake, jedna započinje basslineom a druga ima intro.

Out Of Control je međugeneracijska pjesma sa početka stoljeća koja je malim dijelom melankolična te započinje njihov put u house klasike.

Spot za pjesmu Star Guitar odradio je Michel Gondry te je stvorio jedan  od onih savršenih prikaza kako pjesma koju čujete vizualno izgleda.

Swoon je bila na  #100 mjestu UK ljestvica i to je zapravo najniže mjesto na kojem su The Chemical Brothers ikada bili. Ova pjesma je također izdana besplatno na CD-u kojeg ste dobili uz kupnju  novina The Times 2010. godine.

Setting Sun izdana je 2003. godine a fantastičan spot uradak je Noel Gallaghera.

Jim Ingram iz 1974 bio je inspiracija trake It Began in Africa koja je izdana 2001.  te se ponovno pojavila na albumu  'Come With Us'  2002. godine.

Originalni izdana Life is Sweet 1995. kao drugi singl njihovog debitantskog albuma  ‘Exit Planet Dust’.

Nakon kronologije hitova preko dva desetljeća rada ovog genijalnog elektroničkog dvojca bitno je znati da ulaznice možete nabaviti preko sustava Eventim i osigurati svoje mjesto na audio-vizualnom spektaklu Doma sportova 19. listopada.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk