Skip to main content
  • 16.05.2023.

Poslušajte 5 ikonskih Above & Beyond setova

Postoje DJ-evi koji mogu “razvaliti” party, klub, festival s odličnom selekcijom traka

Piše: 


Također postoje producenti koji skladaju trake koje bude emocije dok ih slušaš. No, teško je pronaći DJ-a ili producenta koji oba segmenta može raditi na najvišoj razini, ali jedni od njih su sigurno Above & Beyond.


Foto Andrew Whitton

Trio je u samom je vrhu elektroničke glazbe preko dva desetljeća, vodeći su izvođači trance zvuka, a njihovi setovi se čekaju s neizmjernim iščekivanjem. No kroz dvadeset i koju godinu karijere, koji su nastupi ostali zapisani u analima?

1. Rio De Janeiro za Silvestrovo 2007.

Prije 15 godina, Above & Beyond su doživjeli i odradili nastup pred najbrojnijom publikom u karijeri. Više od milijun partijanera, svi obučeni u bijelo, došli su na plažu Barra kako bi ispratili staru godinu sa emotivnim, melankoličnim zvukovima trancea.

2. Ultra Music Festival 2014.

Nastup na glavnoj pozornici Ultre na početku festivalske sezone 2014. obilježen je velikom kišom koja je smočila i pokvarila opremu, ali nije uspjela zaustaviti trio. Above & Beyond su gotovo cijeli set morali odraditi iz backstagea, točnije ispod LED ekrana okrenuti od publike, bez da znaju što se na plesnom podiju događa.

3. Akustična turneja 2014.

Nakon više od desetljeća turneja kao DJ-evi, trio se zaželio izazova. S obzirom da su odrastali u 90-ima dobili su inspiraciju od MTV Unpluggeda te su otišli na vlastitu akustičnu turneju gdje su nastupali s orkestrom.

4. Group Therapy 250.

Proslavu 250. epizode radijskog showa su obilježili dvodnevnim festivalom na prelijepoj lokaciji uz rijeku Columbiu. Zbog ambijenta kojeg su Above & Beyond stvorili uz zalazak sunca, navodno se nekoliko parova zaručilo upravo uz njihov set.


5. Burning Man 2014.

Above & Beyond je poznat po svojim melankoličnim taktovima, no za potrebe yoga radionice na Burning Manu, trio je svoju glazbu dodatno usporio i pojednostavio kako bi savršeno išla uz prigodu na kojoj sudjeluju.

Popularni elektronički trio Above & Beyond za 2023. su najavili manje nastupa jer će više vremena odvojiti za produkciju nove glazbe, ali kao jedan od događaja na kojem će nastupiti odabrali su LMF festival koji je na rasporedu od 15. do 17. lipnja, a ulaznice su dostupne na web stranici festivala.

Adam Beyer, John Summit, Camelphat, ARTBAT, Anfisa Letyago, Claptone samo su neki od preko 70 izvođača koji vrte na trećem izdanju LMF-a.

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop