Baner

Tri glazbene egzibicije zbog kojih obožavamo genijalca Jorisa Voorna

Petak, 07 Lipanj 2019

Prije no što se upoznao s miksetom, Joris Voorn savršeno je savladao violinu i gitaru.


Ovaj genijalac život je ipak posvetio elektroničkoj glazbi, unatoč činjenici da je u međuvremenu završio i fakultet za interijersku arhitekturu. Kako ga uskoro slušamo na Lovefestu u Vrkačkoj Banji od 1. do 3. kolovoza, pomislili smo da je pravo vrijeme da se prisjetimo njegovih najjačih egzibicija u karijeri.Balance 014


Balance 014 iz 2009. definitivno je jedan od Jorisovih legendarnih pothvata. Ovom je albumu posvetio mjesece, a napravio ga je tako da je u njega umixao čak 100 najvažnijih klasika produkcije nastale u opsegu od 15 godina prije objave albuma. Osim što cijeli album zvuči savršeno, Voornu se za ovo remek-djelo treba dodijeliti i Oscar za vladanje tehnikom.


Nastup na Garden of Madnessu


Voorn je, blago rečeno, rasturio na ovogodišnjem prvom zimskom izdanju Tomorrowlanda. U ovih sat i pol nije dao vremena za predah. Ovo nikako nije set za zagrijavanje, već za pravu špicu.


20 godina Awakeningsa


Iako smo svjedoci njegove besprijekorne manipulacije mogućnostima digitalne tehnologije, Voorn je i vrsni poznavatelj vinila. Njegova “old school” strana odlično dolazi do izražaja u ovome setu, u kojeg je, među ostalim, uvrstio Funk D’Void, Dave Clarkea, Plastikmana, Jeff Millsa, Arila Brikhu, kao i neke svoje trake. “Pripremanje ovoga seta me podsjetilo na to koliko vinil može biti moćan medij i koliko ograničenja zapravo mogu izvući najbolje iz tebe kao umjetnika,” rekao je Voorn.Na Lovefestu ćemo, uz Voorna, plesati i uz ritmove Guy Gerbera, Benny Rodriguesa, Jamieja Jonesa, Josepha Capriatija, Marca Carole, Richieja Hawtina i brojnih drugih najjačih DJ-a današnjice. Karte su dostupne na web stranici festivala za 102 eura.

Tri glazbene egzibicije zbog kojih obožavamo genijalca Jorisa Voorna