Skip to main content
  • 27.12.2023.

100 godina od smrti Gustava Eiffela: Pogledajte spektakularni nastup DJa na Eiffelovom tornju

Francuski DJ Michael Canitrot nastupom na Eiffelovom tornju predstavlja odvažnu fuziju baštine i elektroničke glazbe u čast 100. obljetnice smrti Gustavea Eiffela.

Piše: 

Naslovna foto

Geoffrey Hubbel

Michael Canitrot je tvorac projekta Monumental Tour, s kojim otkriva kultne spomenike kroz jedinstvenu fuziju baštine, elektroničke glazbe, digitalne umjetnosti i svjetlosnih efekata.

Ovaj streaming koncert (koji nije otvoren za javnost) bit će emitiran na francuskoj televiziji i društvenim mrežama večeras 27. prosinca od 21h na godišnjicu smrti Gustavea Eiffela.

Cilj mu je demokratizirati elektroničku glazbu izlažući je na nekonvencionalnim lokacijama. Poštovan na Institut de France i podržan od strane Francuske nacionalne komisije za UNESCO, ovaj projekt je također dobio priznanje na prestižnim mjestima baštine kao što su opatija Mont Saint-Michel i Palais Royal.

Nakon uspjeha na pet “rasprodanih” nastupa za njegovu Monumental turneju, uključujući nastupe na Place Stanislas u Nancyju u Francuskoj pred više od 22 000 ljudi i u Italiji u Palazzo Ducale u Genovi ispred više od 10.000 ljudi, Michael Canitrot, zaključuje 2023. godinu ovom neviđenom izvedbom u srcu Eiffelovog tornja.

Tijekom ovog iznimnog nastupa, Michael Canitrot predstavit će očaravajući DJ set, koji se isprepliće između melodičnog techna i progresivnog housea, odražavajući njegove nedavne koncerte. Istaknut će svoju novu pjesmu “CHANGE”, nastalu u suradnji s legendom house glazbe Rolandom Clarkom, zajedno s kompilacijom “CYCLE”. Ova kompilacija, koja sadrži 10 pjesama, prepričava dvije godine glazbene produkcije inspirirane iznimnim nastupima Monumental Toura.

Nastup će također sadržavati spektakularan prikaz rasvjete u Toweru i nastupe gostujućih umjetnika, uključujući zbor “Spectre”, Yanu Mann – mezzosopran pjevačicu, Abblaye Diop – suvremenu plesačicu strastvenu prema elektroničkoj glazbi i Yanna Dulchéa – pijanista spajanje elektro ritmova s ​​klasičnim notama. Nagrađivani francuski glumac Philippe Torreton posudit će svoj glas Gustaveu Eiffelu, pružajući dirljivu interpretaciju koja će voditi publiku kroz ovo audio i vizualno putovanje.

Ova originalna kreacija nudi svježu perspektivu spomenika, odajući počast smjelosti i kreativnom geniju Gustavea Eiffela. Prijenos gledajte uživo u nastavku

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2